Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Macon’ın Son Saniye Üçlüğüyle Panathinakos’a Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 34. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem’de konuk ettiği Panathinaikos‘a Macon’ın son saniye üçlüğüne engel olamadığı için 59-62’lik skorla kaybetti.

Bildiğiniz gibi 2 takımın da play-off şansı kalmadığı için bu sadece formalite için oynanan bir maçtı. Fenerbahçe Beko sezonun son iç saha maçını, Ataşehir’de düzenlenen Kadınlar Euroleague 4’lü Finalleri nedeniyle Sinan Erdem’de oynayarak taraftarına veda etmiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Yoncalar’da Ioannis Papapetrou 21 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Georgios Papagiannis 14 sayı, 12 ribaund, 3 top çalma ve Daryl Macon 12 sayı, 5 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

De Colo ve Guduric’den yoksun olan temsilcimizde ise Jan Vesely 20 sayı, 7 ribaund, Pierria Henry 16 sayı, 4 asist, 3 top çalma ve Dyshawn Pierre 9 sayı, 5 ribaund ile ayakta kalan başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça isteki ve iyi bir giriş yaptı. Ama Panathinaikos’un 5. dakika geçilirken bulduğu 10-0’lık seri dengelerimizi bozdu adeta. Yunan ekibi hem içeriden hem de dışarıdan etkili olurken, sayıları asist üzerinden üreterek hücumda ritmini tam olarak buldu. Fenerbahçe adına Henry neredeyse tek başına direndi ve onun 10 sayısı ile ayakta kaldığımız çeyreği 20-22 geride birtirdik. İkinci çeyrekte Henry’nin kenara gelmesiyle hücumda organize olmakta zorlanan sarı lacivertlilerin yaptığı top kayıpları Pana’nın kolay sayılar bulmasını sağladı ve farkı 7 sayıya çıkardılar. Vesely’nin oyuna girmesiyle çemberi daha iyi koruyan ve savunma kaynaklı sayılarla rakibine cevap veren temsilcimiz farkı biraz da olsa eritti ve soyunma odasına 32-38 geride girdik.

İkinci yarının hemen başında Vesely bulduğu sayılarla Euroleague kariyerindeki 3001. sayısına ulaştı ve tarihe geçti. İki takımın da hücumda kısır bir sekans sergilediği 3. çeyreğin ilk bölümü misafir takımın 34-40 üstünlüğü ile geçildi. Hücumda zorlanan temsilcimiz savunmada Vesely liderliğinde tam anlamıyla vidaları sıkınca maça dengeyi getirmeyi başardı ve hatta son bölümde Vesely’yi hücumda da iyi kullanarak çembere yakın atışlarla öne geçip üçüncü çeyreği 49-44 önde kapattık ki bu çeyrekte Yoncalar’a sadece 6 sayı izni verdik. Son çeyrekte de takımların hücumdaki konsantrasyon sorunları devam edince skor üretimi yine epey düşük kaldı. Panathinaikos özellikle bitime 5 dakika kala yavaş yavaş farkı eritmeye başladı ki bitime 1:30 kala Papapetrou ile 58-59 öne de geçtiler. Bir dakikadan az bir süre varken çizgiye gitti ve maalesef 1-2 ile döndü, skor 59-59’da eşitlendi. Henry ile bir üçlük fırsatı bulduk ama bunu da değerlendiremedik. Pana cephesinde ise eski Galatasaraylı Macon sahneye çıktı ve bitime 1 saniye kala el üstünden bulduğu zor üçlükle takımına 59-62’lik skorla galibiyeti getirmiş oldu.

Fenerbahçe adına sezonun özeti niteliğinde bir maçtı. Savunmada yüksek enerji ile oynayan, agresif bir takım vardı sahada. Ama hücumda üretkenlik ve yaratıcılık konusunda genelde sınıfta kalan, sadece savunma odaklı açık alan fırsatları ile üretebilen, yarı sahada neredeyse tamamen üretimin durduğu bir takım vardı sahada. Hücumda bu kadar kısır ve kötü oynanan bir günde, Pana gibi ligin son sıralarında yer alan bir takıma karşı bile kaybetmek sürpriz olmadı açıkçası benim için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …