Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

7DAYS EuroCup 17. hafta programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile yüzümüzün güldüğü, Frutti Extra Spor ile kaybettiğimiz normal sezonun son haftasını geride bıraktık. Gelin birlikte son kez haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç De Raffaele yönetimindeki Venezia belki bu sezon geçtiğimiz sezonların aksine biraz daha düşük seviyede bir basketbol oynuyor ama halen kolay lokma olmadıklarını ve asla hafife alınmamaları gerektiğinin altını çizdiler bu hafta. B grubunun lideri konumundaki Gran Canaria’ya konuk oldular. Avrupa’nın en zorlu deplasmanlardan biri olan Las Palmas’da rakibin etkili hücum silahlarını ve tempolu oyununu sert savunmaları ile durdurup 69-76 gibi dikkat çekici bir skorla kazanmayı bildiler. Play-off’lar öncesi ortaya koydukları bu önemli performansla beraber bizden de alkışlarla haftanın takımı ödülünü aldılar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Partizan bu sezon öncesi koç Obradovic’i göreve getirmenin yanı sıra kadrosuna önemli Euroleague oyuncularını da ekleyerek özel bir yaz dönemi geçirmişti. Bunun meyvelerini de sezonun bu kritik dönemlerinde toplamaya devam ediyorlar. Bu hafta turnuvanın zayıf ekiplerinden biri Trento karşısında 16 sayı farkla rahat bir galibiyet alırken işte bu rahatlığı onlara getiren isim Euroleague patentli tecrübeli uzun Zach LeDay oldu. 26 dakika sahada kalırken 5-9 2sayı, 2-3 3sayı, 4-4 s.atış isabetleriyle 20 sayı üreten Amerikalı oyuncu istatistiklerine 13 ribaund ve 2 asist de ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı, bize de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçmek kaldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Zach LeDay (Partizan): 20 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Alex Perez (Türk Telekom): 17 sayı, 7-7 2sayı, 7 asist, 29 verimlilik
  • Jaime Pradilla (Valencia): 15 sayı, 6-7 2sayı, 9 ribaund, 26 verimlilik
  • Will Cummings (Levallois): 22 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Jordan Theodore (Venezia): 16 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …