Güncel Haberler

Tofaş, Çeyrek Final Serisinin İlk Maçında Tenerife Deplasmanında

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Tofaş, İspanya’da Tenerife‘ye konuk oluyor.

6 Nisan Çarşamba günü saat 21:30’da Pabellón Insular Santiago Martín’da oynanacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Tenerife bu sezon BCL’nin en güçlü şampiyonluk adaylarından biri ki bunu da Top 16’daki 6 maçlarını da kayıpsız geçerek bir kez daha kanıtlamışlardı. Haftasonu da Endesa sahnesinde konuk ettikleri güçlü rakipleri Real Madrid’i 72-59 gibi dikkat çekici bir skorla geçerek ne kadar formda olduklarını göstermişlerdi. O maçta Fitipaldo 14 sayı, 4 ribaund, 9 asist ve Shermadini 11 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren isimler olmuşlardı.

Tofaş ise Top 16 grubundaki 6 maçtan 4 tanesini kazanarak averajla 2. olarak çeyrek final biletini kapmıştı. Koç Çakı’nın öğrencileri son maçlarına BSL sahnesinde Beşiktaş karşısında çıkmışlar ve evlerinde olmalarına rağmen kötü bir oyun sergilemişler ama yine de şanslarının da yardımıyla 81-80 kazanmayı bilmişlerdi. O maçta son saniye basketiyle galibiyeti getiren Muhsin 20 sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olmuş, Cruz 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Simmons 14 sayı, 6 ribaund ile ona destek olan diğer isimler olmuşlardı.

Tenerife ve Tofaş’ın daha önce tarihlerinde hiç karşı karşıya gelmediklerini de belirtelim önemli bir anektod olarak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …