Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Bayern’i Yenip Beşincilik Şansını Sürdürdü

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta erteleme maçında Anadolu Efes konuk ettiği FC Bayern Munich karşısında zorlansa da 81-76’lık skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes, beşincilik şansını son maça taşırken, Bayern’in ise sekizinciliği garantilendi ve play-off’da lider Barça’nın rakibi oldu.

Micic ve Beaubois’dan yoksun olan lacivert beyazlılarda Shane Larkin 20 sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Adrien Moerman 17 sayı, 6 ribaund, Krunoslav Simon 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Bryant Dunston 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Bayern cephesinde ise Augustine Rubit 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Zan Mark Sisko 11 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Darrun Hilliard 9 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça istekli ve iyi başlayan taraftı. Larkin ve Moerman’ın hücumda ürettiği sayılarla hücumda istediğini alan Efes, Larkin’in liderliğinde akıcı hücum ederek Bayern’in yarı sahada savunmayı sertleştirmesine engel oldu. Savunmada çemberi iyi koruyamasak da hücumdaki yüksek verimlilik önde kalmamızı sağladı ki ilk çeyreği de yüksek bir skor üretimi eşliğinde 28-21 önde kapattık. İkinci çeyreğe de 8-0’lık seri ile güzel bir giriş yapan temsilcimiz Simon’un da hücumda devreye girmesiyle farkı ilk kez çift hanelere çıkarmayı başardı. Ancak Bayern’in Hilliard’ı iyi kullanmaya başlaması, hücumda kendisine gelmesiyle beraber farkın erimesine engel olamadık. Rubit’i de pota altında aktif kullanan Bayern maça ortak oldu ve soyunma odasına ancak 5 sayı farkla, 42-37’lik skorla önde girebildik.

İkinci yarının ilk bölümünde Simon’u dış şutlarda iyi kullandık ve ardından Larkin ile Pleiss arasındaki ikili oyunlar, Larkin buradaki skorer oyunu sayesinde farkı tekrar açarak 7 sayıya çıkardık. Ancak Bayern bir kez daha Hilliard liderliğinde, bu kez Lucic’i de kullanarak geri dönüş meşalesini yaktı ve 7-0’lık can yakıcı bir seriyle maça yine ortak oldular. 3. çeyreğin sonunda Moerman’ın ters eşleşmeler üzerinden ürettiği sayılarla tekrar üstünlüğü ele geçirdik, 30 dakikayı 67-62 ile önde tamamladık. Son çeyrekte tempo kontrolünü eline alan temsilcimiz hem savunmada vidaları biraz daha sıktı hem de hücumda bir opsiyon daha çıkararak, Bryant’ı devreye sokarak verimliliğini de yukarı çekti. Her ne kadar farkı 10 sayıya kadar çıkarsak da inatçı Bayern pes etmedi ve onlar da farklı isimleri devreye sokarak, Sisko ve Hunter’ın sayıları eşliğinde maça ortak oldular yeniden. Ancak son bölümde temsilcimiz tecrübe faktörünü ve evinde oynamanın avantajını kullanarak farkın daha fazla erimesine izin vermedi sahada 81-76’lık skorla galip ayrıldı.

Efes, Micic ve Beaubois’nın yokluğunu maçın belli dönemlerinde Larkin’in dominant performansı karşısında hissetmedi ama sert Bayern savunması bazı dönemlerde Larkin’i epey yıprattı ve neyse ki bu anlarda da Simon ile Bryant devreye girerek elimizi rahatlattı. Maç önü analimizde de deyindiğimiz üzere Moerman ve Pleiss’ın etkili oyunları kesinlikle galibiyetin x-faktörüydü Efes adına. Temsilcimiz 5.lik şansını sürdürdü ve son hafta alınacak sonuçlara göre diğer play-off eşleşmeleri belli olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …