Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague‘de 26. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor Salonu’nda FC Bayern Munich‘i konuk ediyor.

Euroleague tarihinde ende görülen bu Pazartesi maçında, play-off şansı kalmayan ve formalite için sahaya çıkacak Fenerbahçe Beko‘nun karşısında play-off biletini garantilemiş ve sıralamada kendisine iyi bir yer edinmek isteyen Bayern olacak. Gelin birlikte karşılaşma öncesinde kritik eşleşmeyi ve galibiyetin anahtarlarını beraber analiz edelim. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

İki tecrübeli uzunun, Fenerbahçe’de Devin Booker ile Bayern’de Othello Hunter‘ın boyalı alandaki kapışması bu Pazartesi karşlaşmasında kritik olacak.

Booker bu sezon sarı lacivertliler adına kilit oyunculardan biriydi maç başına ürettiği 9.1 sayı ve 4.6 ribaund ile. Takımın en verimli skor opsiyonlarından biriydi ve bunu da %61.1 2sayı, %38.5 3sayı isabetleriyle de kağıda yansıtmış durumda zaten. Bu maçta eski takımının karşısına çıkacak, Alman ekibinin 3 sezon formasını giymiş ve burada takımın 2 lig şampiyonluğu kazanmasını sağlarken Euroleague’deki ilk maçına da çıkmıştı aynı zamanda.

Euroleague’de 9. sezonunu geçiren Hunter, Bayern forması ile ise ilk Euroleague sezonunu geçiriyor. 27 maçta çoğunlukla benchten geldiği sezonda şuana kadar 7.5 sayı, 5.2 ribaund istatistikleriyle katkı verdi. Bu arada 2.4 hücum ribaundu ortalamasıyla ligde 5. sırada olduğunu ve bu özelliği artı savunmadaki etkinliği ile de İstanbul’da kritik bir rolü olacağını belirtelim.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Fenerbahçe’nin bu sezonun öne çıkan iki zayıf noktası üçlükler ve top kayıpları oldu. %33.0 ile ligdeki en düşük yüzdeyle üçlük atan 2. ekip konumundalar ve maç başına 13.1 top kaybıyla da bu alandaki en kötü 5. takım konumundalar. Bu maçta ise karşılarında ligin maç başına en az top kaybı yapan (11.1) ve yay gerisinden %37.0 ile oynayan Bayern olacak karşılarında. Dolayısıyla temsilcimiz top kayıplarını azaltabilir ve üçlük isabetlerini bulabilirse galibiyete büyük oranda yaklaşmış olur.

Bayern, İstanbul’da kazanmak istiyorsa Fenerbahçe karşısında en iyi savunma performanslarından birini sergilemek durumunda. Fenerbahçe’nin üst düzey pas trafiği onları hem ligin en çok asist yapan (18.1) 2. takımı hem de en yüksek 2 sayı yüzdesine (%56.8) sahip 2. takımı yapmış durumda. Bayern rakiplerinin %54.8 2 sayı isabeti bulmasına izin veriyor ki bu alanda en kötü 4. takım konumundalar. Yani takım olarak kollektif bir savunma anlayışıyla sarı lacivertlilerin kısalarının pas açılarını kapatıp, boyalı alanı da korumaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …