Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece, Kadrosunu Tecrübeli Bir Uzunla Güçlendirdi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşme hattından kurtulmaya çalışan Büyükçekmece, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendirdi.

Son olarak Katar’ın Al Khor takımında forma giyen 36 yaşındaki tecrübeli Boşnak forvet Milan Milosevic ile sezon sonuna kadar geçerli bir anlaşma imzaladıklarını duyurdular.

2.04 metre boyunda olan tecrübeli 4 numara, Katar liginde 11 maçta ortalama 38 dakika görev alırken 25.3 sayı, 15.0 ribaund, 2.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Milosevic, kariyerinin önemli bir bölümünü Yunanistan’da geçirmiş, AEK, Promitheas, Lavrio, Aris gibi takımların formasını giymiş olan çok tecrübeli bir isim. Yugoslav ekolünden gelmiş olmasının da etkisiyle dış şut tehditi bulunan, oyun zekası yüksek ve ribaundlara önemli oranda katkı verebilen bir isim. Katar macerası öncesi Aris formasıyla da 9.6 sayı, 5.9 ribaund istatistikleriyle katkı vermiş bir isim. Elbette ilerleyen yaşıyla artık BSL seviyesinde ciddi süreler ve sorumluluklar alabilecek durumda değil ama zaten Büyükçekmece onu takviye için aldı çünkü Bruinsma dışında takımda gerçek bir 4 numara yok şuanda. Ayrıca Gerun ve Deniz’in de sakatlık geçmişi pek parlak değil, dolayısıyla uzun rotasyonuna bir takviye yapmaları pek de şaşırtıcı olmadı. Düşme hattında yer alan bir takım olarak her maç önemli onlar için ve bu hamleyle koç Çıvgın’ın rotasyon opsiyonları artmış oldu. Örneğin rakibe göre Clyburn veya Miller’ı kenarda bırakarak Enes Berkay, Mustafa, Kadir, Caner gibi isimleri kanatlarda kullanmayı tercih edip, pota altı rotasyonunu kuvvetlendirebilir artık.

Özetle sezon içerisinde inişler çıkışlar yaşayan ve düşme potasından halen yeteri kadar uzaklaşamamış olan Büyükçekmece’nin bütçesine uygun bir şekilde böyle bir takviye yapması gayet normaldi. Milosevic’in tecrübesi ve zekasıyla sahada yer aldığı kısa anlarda bile bir ribaund ile takıma katkı sağlayabileceğini, iyi bir görev adamı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yerinde ve makul bir transfer olduğu kanaatindeyim. Şunu da eklememiz lazım, yerli transferi kapandı biliyorsunuz ligmizde ve açık olsaydı bile emin olun Milosevic’den daha yüksek maliyetlere gelirdi onun yapacağı işleri yapabilecek bir yerli oyuncu transfer etmek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …