Güncel Haberler

Micic, Efes ve NBA Hakkında Konuştu

Sırp yıldız Vasilije Micic, takımı Anadolu Efes‘te mutlu olduğunun altını çizerken NBA‘e gideceğine dair çıkan dedikodular hakkında da açıklamalarda bulundu.

Hatırlayacağınız üzere Micic geçen yaz Efes ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalamıştı ki her sezonunda da NBA çıkış maddesi yer alıyor. Ancak Sırp yıldız NBA konusunda net, oynama garantisi olmadığı sürece bu yolculuğa çıkmayı düşünmüyor.

Mozzart’ta “Na Ivici Terena” isimli programa katılan Micic, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Açıkçası NBA’e gitme arzum var fakat bir şekilde, bunu Oklahoma’daki insanlara da söylediğim gibi orada oynamak için gitmek istiyorum. Oraya mahalledeki arkadaşlarıma NBA’de oynadığımı söylemek ve onlara OKC forması getirmek için gitmek istemiyorum. Bunlar bana ilham vermiyor. Efes‘e geldiğimde de takım dipteydi, başka teklifler almıştım, belki daha da büyük teklifler de vardı.

Kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum: Bana ilham veren şey oynamak, bir takımın parçası olmak, elimden geleni yapmak. Her zaman ana rol olması şart değil fakat bana sunulan şey için her zaman savaşacağım ve elimden geleni yapacağım. Diğer hiçbir şey benim elimde değil. Sırf bir takımın parçası olarak kendimi orada hayal edemiyorum. Onlar da biliyor. Açıkça söyledim. Kibirli veya burnu havada gibi gözükebilir ama durum böyle.

Çeviri: Eurohoops

NBA’e gideceğine dair çıkan dedikodular ile ilgili de konuşan Micic, şunları söyledi:

NBA’de yana yakıla beni aradıklarını duymadım. Şaka bir yana, yazılan çizilenleri takip etmiyorum. EuroLeague’de ne olduğuna bile bakmıyorum. Benim için bu, gevşetici bir durum. Genç oyuncular, benim yaşımdaki oyuncular, sonuçlar, istatistikler ve söylenenler nedeniyle büyük bir baskı yükleniyor. Kariyerimin başlarında bunu ben de yaşadım ve kendimi ne kadar çok etkilediğini gördüm. NBA konusunda gelirsek ne olup bittiğini gerçekten bilmiyorum. Oklahoma’daki insanlarla bir temasım var. Benimle, hayatımla ilgileniyorlar ama aynı zamanda genelde çoğu şeyi de biliyorlar. Bir şeyi atlayamazlar. Benim işimse oynamak.

Çeviri: Eurohoops

Anadolu Efes‘ten övgüyle bahseden Micic, ayrıca takımında mutlu olduğunu ve tek önemli olan şeyin bu olduğunu söyledi:

Kulüpteki organizasyon sıra dışı seviyede. İnsanlar, oyuncular için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Tüm oyuncular, kulüpteki herkesten en büyük saygıyı görüyor. Salon temizlikçisinden kulüp başkanına bu durum böyle. Burada mutluyum. Hayatımda tek gerçek ölçüt bu. Ne geldiğimde, ne göğsümdeki armayı gördüğümde ne de sponsorluklarda bir sorun yaşadım. Öncelikle aradığım şey mutluluk hissi ve huzur. Üç yıldır buradayım ve geçen yıl kontratımı uzatmış olmam, her şeyi fazlasıyla anlatıyor. Umarım böyle devam eder. Uzun vadeli planlar yapmıyorum. Gün gün bakıyorum.

Çeviri: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …