Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Eksik Alba’ya Kaybetti ve Play-Off Şansını Mucizelere Bıraktı!

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği önemli eksikleri bulunan Alba Berlin‘e 57-66’lık skorla kaybetti ve play-off şansını da mucizelere bıraktı.

Bu sonuçla Alba Berlin 11 galibiyete ulaştı ve 10. sırada yer aldı, play-off şansını sürdürdü. Fenerbahçe Beko ise 9 galibiyette kaldı ve 12. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sikma, Eriksson, Schneider, Olinde ve Blatt’den yoksun olan Alman ekibinde Yovel Zoosman 20 sayı (kariyer rekoru), 5-9 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Jalen Smith 14 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Maodo Lo 9 sayı, 2 asist ve Oscar Da Silva 8 sayı, 8 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

De Colo’dan yoksun olan temsilcimizde ise Melih Mahmutoğlu 16 sayı, 4-10 3sayı ile öne çıkarken, Dyshawn Pierre 9 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Jan Vesely 8 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile diğer direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça savunmada etkili bir performansla giriş yaptı. Savunma odaklı sayılarla, geçiş hücumlarıyla sayılar üreten temsilcimiz 11-0’lık güzel bir seri yakaladı. Kısaların üstünde baskı kuran Fenerbahçe, Alba’nın yarı sahada organize olmasına engel olunca fark açıldı. Hücumda ise Pierre’in alçak posttaki etkinliğini verimli kullandık. Çeyreğin son bölümünde ise Zoosman’ın üçlüklerine engel olamadık, üst üste gelen üçlüklerle maça ortak oldu Alba ve çeyreği 19-16 önde kapattık. İkinci çeyrekle beraber kısaların üstündeki baskıyı azaltmamızın da etkisiyle Lo’nun skorer özelliklerini daha fazla kullandılar. Bu sayede de ilk kez öne geçmeyi başardılar. Kenardan gelen Koumadje’nin her iki pota altında da fiziksel avantajını çok iyi kullanmasıyla beraber bir adım daha öne geçti Alman ekibi. İkili oyunlarda onu dışarı çekemediğimiz için çemberi çok iyi korudu 2.23’lük dev oyuncu. Bu sayede kısalarımıza da iyi baskı yapmaya başladı Alba ve skor üretiminde ciddi anlamda tökezledik, hatta durduk. Farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadık ve soyunma odasına 27-37’lik skorla geride girdik.

İkinci yarıyla beraber iki takım da savunmada vidaları sıkı tutmaya devam ettiler. Temsilcimiz Alba’nın dış şutlardan ya da ikili oyunlar sonrası topsuz pozisyonlardan skor üretimini kısıtlasa da hücumda bir türlü üretkenliği yakalayamayınca farkın tek hanelere düşmesine engel olamadı. De Colo’nun yokluğunda kısalardan bireysel anlamda skor katkısı alamayınca zorlanan Fenerbahçe 3. çeyreği 38-48 geride tamamladı. Son çeyreğe Melih liderliğinde aradığı üçlükleri üst üste bularak başladık, umutlandık. Taraftar desteğini, 6. adamı da arkasına alan Fenerbahçe maalesef bu kıvılcımız yangına dönüştüremedi… Zoosman, Lo ve Koumadje gibi isimlerin ardından bu kez de kritik anlarda Smith’in devreye girmesine engel olamadık, bu sayede de üstünlüğü ele geçiremedik karar çeyreğinde. Smith’in bulduğu üçlüklerle farkı koruyan Alba karşılaşmayı 57-66 ile kazanmayı başardı.

Evet De Colo’nun eksikiği çok önemliydi sarı lacivertliler için ama böyle kritik önem taşıyan, hatta tamam mı devam mı diyebileceğimiz bir maçta, rakibin yıldızları Sikma ve Eriksson’un olmadığını düşündüğümüzde maalesef Fenerbahçe’nin net olarak hayal kırıklığı yarattığını söyleyebiliriz. Sakatlıklar, Rus takımlarının elenmesi gibi bir çok faktörün takımı negatif etkilediğini söyleyebiliriz ama bundan etkilenen diğer takımlar da oldular ve maalesef koç Djordjevic takımını bu dönemde mental olarak ayakta tutamadı. Koç Obradovic döneminden sonra bir kez daha hüsran diyebileceğimiz bir sezon geçiriyor sarı lacivertliler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …