Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (25. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 25. hafta maçları tamamlandı.

Çekişmeli ve basketbol kalitesi yüksek mücadelelerin yer aldığı bu zorlu haftanın panoramasını oluştururken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona çok iyi başlayan ama sonrasında sakatlıklar ve COVID sürecinin etkisinde ciddi bir düşüş yaşayan Pınar Karşıyaka, son haftalarda toparlanarak tekrar kendi kimliğine kavuşmaya başlamıştı. Bu hafta da Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda taraftarlarının oluşturduğu müthiş atmosferde lider Fenerbahçe’yi M’Baye’nin son saniye üçlüğü ile devirerek çıkışın sinyallerini net olarak verdiler artık. İlk 4 yarışında BSL’nin halen en önemli yarışçılarından biri olan İzmir temsilcisine biz de aldığı bu kritik neticesinde alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezon ortasında Bentil’in Milano’ya transferi sonrası takıma katılan tecrübeli forvet Sam Dekker, çok yönlü oyunu ve istikrarlı performansı ile Bahçeşehir’i taşımaya devam ediyor. 27 yaşındaki Amerikalı oyuncu bu hafta da konuk ettikleri zayıf rakipleri Afyon karşısında sezonun kalanındaki kritik maçlar öncesi ritmini bulmak adına yüksek konsantrasyonla ve disiplinli bir perfomans sergileyerek 29 dakika süre aldığı maçta istatistik kağıdını 8-8 2sayı, 1-3 3sayı, 1-1 s.atış 20 sayı, 14 ribaund, 1 asist ile doldurarak 35 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Sam Dekker (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 8-8 2sayı, 14 ribaund, 35 verimlilik
  • Jarmar Gulley (Gaziantep): 23 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 33 verimlilik
  • Kevarrius Hayes (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 6-8 2sayı, 9 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik
  • Marcus Lee (Semt77 Yalovaspor): 19 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 5 blok, 30 verimlilik
  • Melo Trimble (Galatasaray NEF): 28 sayı, 6-11 3sayı, 3 ribaund, 9 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Muhammed Baygül (Bahçeşehir Koleji): 27 sayı, 5-6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 20 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 24 verimlilik
  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 29 sayı, 8-12 3sayı, 22 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Tofaş): 7 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 20 verimlilik
  • Hakan Yapar (Yukatel Merkezefendi Belediyesi): 18sayı, 5-7 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …