Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 32. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının son ayağı konumundaki 32. hafta maçları tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de, Anadolu Efes ile de, Fenerbahçe Beko ile de kaybettiğimiz haftanın panoramasını gelin her zaman olduğu gibi beraber oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Euroleague yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Rus takımları için sezon tamamlanmış oldu. Fikstürde onlarla oynanmış maçlar oynanmamış sayılacak ve kalan maçları da oynanmamaya devam edecek.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon tam 28 yıldan sonra Final Four biletini yeniden kapmayı başaran Olimpia Milano, koç Messina yönetiminde bu sezon da tekrar Avrupa basketbolunun zirvesindeki 4 takımdan biri olabilmek adına emin adımlarla ilerliyor. Son olarak şampiyon ünvanı ile sezonda yer alan temsilcimiz Anadolu Efes’i Sinan Erdem’de 77-83 ile yenmeyi başardılar. İlk yarıdaki kötü oyunun ardından ikinci yarıda toparlanan ve temsilcimizin de konsantrasyon kaybını çok iyi değerlendiren Milano sergilediği bu geri dönüş ve aldığı kritik galibiyetle bizlerden alkışlarla haftanın takımı ödülünü kapıyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon koç Bartzokas yönetiminde eski günlerine dönüş sinyalleri veren Olympiakos’da en istikrarlı skor opsiyonu kuşkusuz Bulgar forvet Sasha Vezenkov. Solak oyuncu müthiş bir gelişim gösterdi, sergilediği hem olgun hem de çok yönlü oyunla bu hafta da Asvel deplasmanında 80-94’lük skorla alınan dominant galibiyetin başmimarıydı. 31 dakika sahada kalırken 6-9 2sayı, 2-5 3 sayı isabetleriyle 18 sayı ürettiği ve 10 ribaund toplayıp double-double yaptı. İstatistiklerine 2 asist, 1 top çalma ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 26 verimlilik puanına ulaştı, bizlerden de haftanın MVP’si ödülünü aldı alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 18 sayı, 6-9 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Maodo Lo (Alba Berlin): 22 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik
  • Keenan Evans (Maccabi Tel Aviv): 19 sayı, 4-5 2sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 23 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 18 sayı, 4-5 3sayı, 3 top çalma, 20 verimlilik
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 10 sayı, 4-4 2sayı, 9 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …