Güncel Haberler

Analiz: Efes, Milano Karşısında Üçüncü Çeyrekte Dağıldı

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olimpia Milano karşısında 3. çeyrekte dağıldı ve 77-83’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Milano 17 galibiyete ulaşarak 3. sırada yer almaya devam etti. Anadolu Efes ise 14 galibiyette kaldı ve 5. sırada konumlanmaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Gigi Datome 14 sayı, 4 ribaund, Devon Hall 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Shavon Shields 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Sergio Rodriguez 12 sayı, 3 ribaund, 8 asist ve Nicolo Melli 10 sayı, 6 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Vasilije Micic 27 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile en skorer isim olurken, Adrien Moerman 16 sayı, 9 ribaund ve Shane Larkin 10 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile öne çıkan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz taraftar desteğini maçın başında arkasına alarak yüksek yüzdeli üçlüklerle istediğini aldı. Ancak Milano da yüksek tempodan faydalanarak Shields liderliğinde iyi organize olduğu ve aradığı skorları bularak maça dengeyi getirdi. Çeyreğin son bölümünde Micic ile Moerman’dan üst üste gelen üçlüklerle farkı çift hanelere kadar çıkardık ve ilk 10 dakikayı 30-21 önde kapattık. Milano ikinci çeyrekte Hall’ı devreye sokarak tesilcimizi yakalamaya çalıştı. Ama Efes yine üçlüklerle bu kez Moerman’ın yanında Larkin’i de devreye sokarak karşılık verdi ve skoru 41-29’a getirdi. İlk yarının son bölümünde de hücumdaki akıcı pas trafiğini koruyan ve rakibini etkili hücumlarla tamamen devre dışı bırakan Efes, soyunma odasına 51-36 gibi dominant bir skorla girdi.

Ancak maalesef soyunma odasından dönüşte kötü anlamda bambaşka bir Efes vardı karşımızda. İtalyan ekibinin savunmada vidaları sıkmasıyla ritmini kaybeden temsilcimiz, savunmada da Melli ve Rodriguez’i durduramayınca 7-0’lık bir seri yedi. Hall’u da devreye sokmaya başardılar ve seriyi 14-2’ye getirdiler. İlk yarıdaki Efes fırtınasının bir benzerini bu kez Milano ortaya koymaya başladı ve yakaladıkları bu seri sayesinde maçı tek topa kadar indirdiler 15 farktan. Efes çizgiye giderek bulduğu sayılarla nefes almaya çalışsa da savunmada çok aksadı ve final çeyreğine 61-62 geride girdi. Son çeyreğin başında da müthiş çekişme devam etti ve tansiyon yükseldi, artık eller titremeye başladı. Efes rakibini yakından takip etse de bir türlü öne geçemedi. Son 2 dakikaya girilirken ise hücumda daha derli toplu ve verimli oynayan, topu paylaşan Milano, Datome’nin bitiriciliği sayesinde 70-77 ile öne geçti ve sonrasında da Efes’in farkın kapatmasına izin vermeyerek kazanmayı bildi.

Temsilcimizin mental olarak sorunlar yaşadığını son maçlarda net olarak görüyorduk zaten. Real maçındaki iniş çıkışlardan son çeyrekte kurtulmayı başarıp kazanmışlardı ama bu kez Milano karşısında iyi başladıkları maçı kötü bitirmekten kurtulamadılar. Hücumda bir kez da Micic yanlız kalırken, Beaubois, Larkin, Bryant, Simon gibi kısalarda istediğimiz katkıyı alamadık. Micic’in yanında bu isimlerden en az ikisinin devreye girmediği durumarda 80 baremini geçemiyoruz ve bu da maç kazanmamızı çok zorlaştırıyor, bir kez daha bunu görmüş olduk. Maalesef artık temsilcimizin 4. sıra şansı çok azaldı, kalan maçlarda 5. sıradaki yerlerini korumaya çalışacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …