Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Olimpia Milano

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Olimpia Milano‘yu konuk edecek.

32. haftanın açılış maçında son şampiyon Anadolu Efes, Real galibiyeti sonrası bir diğer Final Four adayı olan Milano’yu da kapalı gişe oynayacağı Sinan Erdem’de devirmeye çalışacak. Gelin birlikte bu kritik maçı kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarıyla analiz edelim. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Anadolu Efes’in keskin şutörü Rodrigue Beaubois, öldürücü üçlükleriyle savumaları kendisine önlem almak zorunda bırakan, yay gerisine çeken bir guard ki son 10 maçında da en az 1 üçlük isabeti buldu. Bu maçların 6 tanesinde en az 2 üçlük isabeti bulurken, 7 maçtada çift haneli skor katkısı verdi lacivert beyazlılara. Ancak Milano ile 4. haftada oyanan ilk maçta hiç üçlük isabeti bulamadığı gibi 2 gün önce gelen Real zaferinde de sessiz kalmıştı, yani bu maçta patlama yapması için gereken tüm koşullar mevcut diyebiliriz.

Milano’nun bu sezon en istikrarlı skoreri Devon Hall‘du kuşkusuz. İtalyan ekibinin oynadığı son 5 maçtan 4 tanesinde en az 2 üçlük isabeti buldu ve çift haneli skor katkısı verdi. 4. haftada Efes ile ilk karşılaşmalarından da yay gerisinden 3-5 isabetle 13 sayı göndermişti temsilcimizin potasına. Bu sezon 10.0 sayı, %37.5 3sayı ortalamalarıyla mücadele ediyor ve Milano onun çift haneli skora ulaştığı 12 maçtan 9 tanesini kazandı şuana kadar. Bu maçta da Hall’un performansı Milano adına önemli belirleyicilerden biri olacak.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Bu maçta klasik bir etkili hücum – sert savunma kapışması izleyeceğiz. Efes verimlilik puanı (96.5) konusunda ligin lideri ve ortalama 83.1 sayı ile bu alanda da en iyi 3. takım konumunda. Karşılarında ise rakiplerine maç başına sadece 71.4 sayı izni veren tam bir savunma takımı olacak. İki takımın da başarısı adına denge her zaman kritik oldu sezon boyunca. Efes hem içeriden hem de dışarıdan skor bulabilen bir takımken Milano da rakibi hem perimetrede hem de boyalı alanda yıpratabilen savunmacılara sahip. 3 Efes oyuncusu – yıldız guardlar Larkin ile Micic ve Moermann – Real karşısında min 33 dakika süre alan isimler olurken takımın geri kalanında 21 dakikadan fazla süre alan bir isim olmamıştı. Simon’un sakatlıktan dönmesiyle beraber koç Ataman’ın eli biraz daha rahatlamış durumda ve Bryant ile Beaubois’yu daha fazla guard rotasyonunda kullanma lüksüne sahip olacak Micic ile Larkin’i dengelemek, daha diri tutmak adına. Arka alan rotasyonundaki bu derinlik galibiyet yolunad Efes’in elindeki en önemli kozlardan biri olacak.

Milan son 2 maçını üst üste kaybederken hep farklı sorunlar gündeme geldi. 29. haftada Real’e kaybederke potalarında 92 sayı görmüşler ve tam 19 top kaybı yapmışlardı. Son maçta Salı günü Maccabi’ye kaybederken ise hücumda durmuşlar ve sadece 58 sayı üretebilmişlerdi. Koç Messina’nın öğrencileri takımın skor lideri Shields’ın dönüşüyle beraber yeniden toparlanarak İstanbul’da bir reaksiyon göstermeye çalışacaklar. Ancak Shields’ın 3 aylık bir sakatlık sonrası daha yeni döndüğünü ve halen şut ritmini bulamadığını belirtelim, son maçta 22 dakika süre alırken 1-7 ile üçlük kullanmıştı. Üretimde zorlansa da istatistiklerine 5 ribaund ve 4 asist ekleyerek çok yönlü katkısını sürdürmüştü. Onun bu maçta ritmini bulması demek Milano’nun galibiyete bir adım daha yaklaşması demek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …