Güncel Haberler

Koç Djordjevic ve Pierre, Baskonia Maçı Öncesi Konuştular

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İspanya’da Bitci Baskonia’ya konuk oluyor.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Aleksandar Djordjevic açıklamalarda bulundu:

Zor bir maç olacak. EuroLeague’in Rus takımlarıyla oynanan maçların silinmesi kararının ardından Baskonia’nın da Playoff şansı bulunuyor ve bu nedenle iki takım için de çok önemli bir karşılaşma oynanacak. Rakibimizin geçiş hücumlarının ve yüksek tempolu oyunun en büyük silahları olduğunu biliyoruz. Üç sayı çizgisinin gerisinden Fontecchio, Giedraitis, Costello, Granger ve Marinkovic gibi çok fazla etkili isimleri var. Enoch da çember altında bu sene büyük gelişim gösterdi ve kendisini EuroLeague sahnesinde kanıtladı. Baskonia çok saygı duyulması gereken bir takım. Yeni koçları Neven Spahija onlara farklı bir kimlik kazandırdı. Kesinlikle çok sert bir maça çıkacağız. Takımımdan ilk beklentim, oyunun ritmini kontrol etmeleri olacak. Top kayıplarını sınırlandırmak ve elbette ribaundlarda rakibe üstünlük sağlamak galibiyet için anahtar noktalar olacaktır. Sakatlık sorunu olan birkaç oyuncumuz tekrar aramıza dahil oldu ve bu bizim için çok iyi bir gelişme. Takımla birlikte bir ya da iki idman yaptılar. Umarım bu maçtan başlayacak şekilde Jan Vesely’den önümüzdeki karşılaşmalarda katkı alabiliriz. Aynı şekilde Henry de birkaç antrenmana katıldı ve aynı dilekleri onun için de paylaşıyorum. Umarım iki oyuncumuz da bu maçta bize belirli sürelerde de olsa yardım edebilir; ancak her ikisi de uzun süreli sakatlıklardan çıkıyor, bunu da unutmamamız gerekiyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Kanadalı yıldız Dyshwan Pierre ise şu ifadeleri kullandı:

Şu an için tüm karşılaşmalar büyük önem taşıyor ve belki de bizim için sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Sakat oyuncularımızın büyük bölümü takıma döndü ve bu bizim için bir avantaj. Çok çalışmalı ve teknik ekibimizin bizden beklediklerini uygulayabilmeliyiz. Galip gelebilmek için oyun planımıza sadık kalmalıyız. Bu galibiyete gerçekten çok ihtiyacımız var.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …