Güncel Haberler

Analiz: Baskonia – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerhahçe Beko, Buesa Arena’da Bitci Baskonia‘ya konuk olacak.

23 Mart Çarşamba günü başlayacak olan karşılaşmada Baskonia 3 maçlık galibiyet serisini geliştirmeye çalışacakken, temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise 3 maçlık mağlubiyet serisine bir dur demek için sahaya çıkacak. Gelin play-off yolundaki bu önemli maçı kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlıkları altında mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Baskonia’nın İtalyan forveti Simone Fontecchio son dönemde çok formda; son 5 maçın tamamında çift haneli skor katkısı verdi. Baskonia’nın içinde bulunduğu 3 galibiyetlik seride 13.0 sayı, 6-13 üçlük, 5.7 ribaund, 5.0 asist, 15.3 verimlilik puanı rakamlarını yakaladı ki bu rakamlar sezon ortalamaları olan 11.1 sayı, %41.1 üçlük, 4.4 ribaund, 2.4 asist, 11.6 verimlilik puanı rakamlarının üstünde. 16. haftada Fenerbahçe karşısında İstanbul’da 75-53’lük skorla farklı kaybettikleri maçta ise sessiz kalmış, sadece 5 sayı üretebilmişti. Bu sefer takımı adına maçın gidişatını direkt olarak değiştirecek isimlerden biri olabilir.

Fenerbahçe’nin Kanadalı forveti Dyshawn Pierre ise Baskonia’yı İstanbul’da yendikleri o maçta 4 sayı, 4 ribaund ile katkı verebilmişti ama elbette sezon boyunca takımda üstlendiği rol bu rakamların çok daha üstünde. Sarı lacivertli forma ile geçirdiği 2. sezon da 8.6 sayı, 4.5 ribaund, 2.2 asist, 1.0 top çalma, 12.1 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı veriyor. Son maçlarında Anadolu Efes karşısında 19 sayı ile kendi sezon rekorunu kırarken istatistiklerine 7 ribaund da ekleyip 23 verimlilik puanına ulaşmıştı. Bu maçta da Baskonia karşısında koç Djordjevic’in en güvendiği isimlerden biri olacak.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Baskonia son dönemde savunmada vidaları sıkan ekiplerden biri. Yakaladıkları 3 maçlık galibiyet serisinde rakiplerin ortalamada sadece 70.3 sayı üretmesine izin vermişlerdi. Ayrıca bu seride top kayıplarını maç başına 12.3’e düşürmüşler ve rakiplere ortalamada 9 ribaundluk bir üstünlük kurmuşlardı. Fenerbahçe rakiplerini ortalama 14.4 top kaybına zorlayan bir takım ki bu alanda 2. sıradalar. Ribaundlar konusunda ise ortalama bir takım konumundalar. Baskonia hem topunu değerini bilme hem de ribaundlar konusunda bir teste girecek bu maçta ve başarılı olursa galibiyeti ceplerine koyabilirler.

Temsilcimiz ise gerek top çalmalar ve savunma kaynaklı sayılar gerekse hücumdaki etkili pas trafiği sayesinde %57.6 2sayı yüzdesi ile bu alanda ligin lideri. Sarı lacivertliler aynı zamanda hem asistler (18.2) hem de top çalmada (8.3) yakaladıkları ortalamalarla lig ikincisi konumunda. Bunun yanında temsilcimiz maçına başına 14.4 ile rakiplerini en çok top kaybına zorlayan ikinci takım konumunda ki Baskonia ise 10.6 ile bu alanda en kötü takım. Fenerbahçe guardları bu durumdan faydalanıp üzerlerinde baskı olmadan hücumu iyi şekilde organize edebililrler ve diğer tarafta da top kayıpları ile savunma kaynaklı sayılar bulabilirlerse bu bir galibiyet reçetesi olabilir temsilcimiz adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …