Güncel Haberler

Daçka, Çeyrek Final Bileti İçin İtalya’da

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Darüşşafaka, İtalya’da Treviso ile karşılaşacak.

22 Mart Salı günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tvibiu Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Darüşşafaka 3 galibiyet toplayabildi ve artık ipler sadece kendi ellerinde değil. Bu maçı kazansalar bile Tofaş’ın da Manresa’yı deplasmanda devirmesi gerekecek çeyrek final bileti için. Aksi durumda eğer üçlü averaj hesaplarına girilirse hem Tofaş hem de Manresa karşısında durumları kötü olduğu için çeyrek final şansları olmayacak. Temsilcimiz son 2 resmi mçaında önce Manresa’yı 89-84 sonra da şampiyon Efes’i 85-81 ile devirmişti, koç Ernak’ın öğrencileri tam olarak istim üstündeler.

İtalyan ekibi ise grubun zayıf halkası, 5 maçta 0 çektiler ve bu maça sadece formalite için çıkıyorlar. Son 2 resmi maçlarında diğer temsilcimiz Tofaş’a Bursa’da iyi direnmişler ama uzatma sonunda 82-80 ile kaybetmişler, sonrasında ligde ise konuk ettikleri Trento’yu 78-73 ile yenmeyi başarmışlardı.

İki takımın ilk karşılaşmasında Daçka, rakibini 88-76 ile geçmişti. O maçta Caupain 19 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Doğuş 18 sayı, 8 ribaund, 5 asist ve Olaseni 16 sayı, 8 ribaıund ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …