Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (24. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi programı kar tatilinin ardından 24. hafta maçları ile yoluna devam etti.

Sürprizlerin ve birbirinden çekişmeli maçların yer aldığı bu kalite kokan basketbol haftasını gelin birlikte mercek altına alalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ernak yönetimindeki Darüşşafaka daha önce de burada konuğumuz olmuştu ama bu sefer çok daha özel bir performansın ardından kendilerini burada ağırlıyoruz. Mütevazi kadrosu ve isim sponsoru olmadan yola çıkan Daçka’nın peri masalı niteliğindeki serüveni devam ediyor. Bu hafta da konuk ettikleri son şampiyon Anadolu Efes’i nefes kesen bir maç sonunun ardından 85-81’lik skorla devirmeyi başardılar. Ribaundlarda rakini ezen ve 3. çeyrekte sadece 11 sayıya izin veren Daçka’yı bu görkemli galibiyeti için bizler de alkışlarla kutluyor ve kendilerine haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezona Telekom’da başlayan ama sonrasında karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Andrew Andrews, koç Alimpijevic’in Bursaspor’da ortaya çıkardığı sistemin en önemli dişlisi ve hücumda da birinci opsiyonu. Özellikle son haftalarda tam anlamıyla alev almış durumda, tıpkı Büyükçekmece karşısında olduğu gibi eksik bir şekilde, 4 yabancı ile oynamalarına rağmen neredeyse kusursuza yakın bir şut performansıyla rakip savunmaların korkulu rüyası olduğu gibi organizasyona da çok iyi yardım eden, istatistik kağıdını da asistlerle dolduran bir guard. 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu Büyükçekmece karşısında 31 dakika sahada kalırken 5-6 3sayı, 5-7 2sayı, 1-1 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretti ve istatistiklerine 2 ribaund, 7 asist de ekleyerek 33 verimlilk puanına ulaştı ve bu da onu haftanın MVP’si yaptı alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Andrew Andews (Frutti Extra Bursaspor): 26 sayı, 5-6 3sayı, 2 ribaund, 7 asist, 33 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 22 sayı, 7-8 2sayı, 11 ribaund, 32 verimlilik
  • Malcolm Thomas (Petkim Spor): 20 sayı, 10-15 2sayı, 9 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Rihards Lomazs (Yukatel Merkezefendi): 27 sayı, 7-11 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 24 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Can Uğur Öğüt (Türk Telekom): 22 sayı, 5-5 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 30 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 25 sayı, 5-7 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 25 sayı, 8-10 2sayı, 3 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 18 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 19 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 19 sayı, 4-4 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …