Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 30. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta maçları tamamlandı.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun Euroleague’in Rus takımlarının katılımını askıya alması nedeniyle Zenit ile maçı oynanmazken, diğer temsilcimiz Anadou Efes ise Zalgiris’i farklı geçerek yüzümüzü güldürdü. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftanın panoramasını hazırlayalım ve her zamanki gibi ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Euroleague yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle bu hafta da Rus takımlarının maçları oynanmadı. Ayrıca Milano-FC Bayern maçı da Alman ekibindeki COVID vakaları nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Bartzokas yönetimindeki Olympiakos, bu sezon tam anlamıyla eski günlerine dönüş sinyalleri veriyor. Sezon başından bu yana sergiledikleri dominant ve istikrar performansı Yunan derbisinde ezeli rakipleri Panathinaikos karşısında bir kez daha sergilediler. Baştan sona üstün oynadıkları maçta Yoncalar’a nefes alma fırsatı bile vermediler ve son yılların en ezici derbi skorlarından birini alarak, Barış ve Dostluk Salonu’nda 101-73 ile kazanarak haftayı kapatmış oldular. Biz de bu görkemli galibiyetin ardından onlar haftanın takımı olarak ödüllendirdik.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Spahija’nın göreve gelmesiyle de hayal kırıklığı yaratan performansını sürdüren Bitci Baskonia son haftalarda geç de olsa açıldı. Bu oynanan olumlu basketbolun öne çıkan ismi de hiç kuşkusuz takımın direksiyonunda yer alan Wade Baldwin oldu. 25 yaşındaki yıldız guard, bu hafta da takımının denk rakiplerinden ve aynı zamanda play-off yarışındaki önemli engellerden biri olan Alba Berlin’i 85-68 gibi net bir skorla yenmesine liderlik eden isimdi. 29 dakika sahada kalan Baldwin komple bir performans sergiledi ve 16 sayı, 7 ribaund, 10 asist istatistikleriyle 29 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Wade Baldwin (Bitci Baskonia): 16 sayı, 7 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
  • Moustapha Fall (Olympiakos): 13 sayı, 6-7 2sayı, 6 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
  • Rudy Fernandez (Real Madrid): 17 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 20 sayı, 3-6 3sayı, 7 asist, 21 verimlilik
  • Brandon Davies (FC Barcelona): 12 sayı, 5-6 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 20 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …