Güncel Haberler

RESMİ: Zenit ile Ponitka’nın Yolları Ayrıldı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası yabancı oyuncuları ile yollarını ayırmaya başlayan VTB Ligi ekiplerinden biri de Zenit‘di.

Kulüpten son yapılan resmi açıklamaya göre ise Polonyalı forvet Mateusz Ponitka ile karşılıklı anlaşmaya varılarak kontrat fesihine gidildi.

28 yaşındaki tecrübeli oyuncu geçtiğimiz günlerde yine Rus kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre takıma geri dönerek çalışmalara başlamıştı. Ancak gelen bu habere özellikle sosyala medyada ağır eleştiriler gelmişti.

Polonya Milli Takımı’nın kaptanı da olan Ponitka, ülke tarihinin en büyük basketbol efsanesi Marcin Gortat’ın ağır eleştirilerine maruz kalmıştı. Eski NBA oyuncusu Gortat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Mateusz Ponitka her zaman kendisini ön planda tutan biri oldu. Her daim burnunun dikine gitmeyi tercih etti. Bu bazen onun için iyi, bazen de kötü oldu. O, sadece kendini düşünen bencil biri. Bu davranışının benim için şaşırtıcı bir tarafı yok. Yine de herkes kendi kararını vermekte özgür.”

“Ponitka’nın ülkemizin milli takımının kaptanı olması üzücü. Görünen o ki halkımızın büyük kısmı kendisinden farklı yönde bir tutum bekliyordu. Kendisine kaptanlık pazubandının Başkan Andrzej Duda tarafından verildiğini hatırlatmak isterim. Bu sebeple de vermiş olduğu karar yüzünden çok daha ağır eleştirilecektir.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Heurtel, Federasyon ile Anlaşmasını Bozdu ve Zenit ile İmzaladı!

Euroleague ve Liga Endesa’nın güçlü ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid’in sorunlu şekilde ayrılan, yaz dönemiminin …