Güncel Haberler

Anadolu Efes, Monaco’ya Konuk Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Salle Gaston Medecin’de AS Monaco‘ya konuk oluyor.

11 Mart Cuma günü saat 22:00’da başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Daniel Hierrezuelo, Milan Nedovic, Jakub Zamojski hakem üçlüsü yönetecekler.

Avrupa arenasındaki 755. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 754 karşılaşmada 429 galibiyet ve 325 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 507. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bu kupada bugüne kadar oynadığı 506 karşılaşmada 272 galibiyet ve 234 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,8) elde etti.

Anadolu Efes ile AS Monaco, Avrupa kupalarında bugüne kadar üç kez karşılaşırken, lacivert beyazlılar iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki karşılaşmada iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan tek karşılaşmada ise temsilcimiz sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Ligin ilk yarısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Efes 98-77 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 20. hafta erteleme maçında Anadolu Efes, İspanya’nın Bitci Baskonia Vitoria Gasteiz takımına deplasmanda 87-74 mağlup olmuş, AS Monaco ise 28. hafta maçında İspanya’nın Barcelona takımına deplasmanda 88-83 yenilmişti. Euroleague’de 28. haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes 14 galibiyet ve 13 mağlubiyet ile yedinci, AS Monaco ise 14 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile sekizinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …