Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (22. Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi ‘nde 22. hafta programı tamamlandı.

Gelin birlikte her haftanın ardından olduğu gibi Haftanın Panoraması’nın birlikte hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon tarihinde ilk kez BSL sahnesine çıkan Yukatel Merkezefendi Belediyesi son haftalarda toparlandı ve düşme potasından uzaklaşarak güvenli alana girmeyi başardı. Özellikle bu hafta aldıkları galibiyetle ses getirdiler. İzmir’de konuk oldukları güçlü rakipleri Karşıyaka’yı takıma birkaç hafta önce katılan yeni skorerleri German’ın müthiş performansı eşliğinde son nefeste devirmeyi başardılar. Özellikle maçın son bölümünde daha akıllı oynayan, Lomazs ile Sestina’yı da en verimli şekilde kullanan Denizli ekibi, Mustafa Kemal Atatük Salonu’nda, ligimizin en zorlu deplasmanlarından birinde kulüp tarihinin en büyük galibiyetlerinden birine imza attı. Biz de onlara alkışlarla haftanın en iyi takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Karşıyaka’yı deplasmanda deviren Merkezefendi haftanın takımı ödülünün sahibi oldu. Bu büyük galibiyetin başmimarı konumundaki Eugene German‘ı da haklı olarak haftanın en değerli oyuncusu olarak seçiyoruz. Birleşik Amerikalı oyuncu takımı ile 2. maçına çıktı ama zorlu Karşıyaka deplasmında tam bir MVP performansı sergileyerek adaptasyon sürecini ne kadar çabuk geçtiğini net olarak gösterdi. 36 dakika sahada kalan Amerikalı guard 7-10 3sayı isabetiyle tam 33 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund, 3 asist de eklediği ve tam 35 verimlilik puanına imza attı. Son dönemin en etkileyici bireysel performanslarından birine imza atan German’ı alkışlarla kutluyoruz biz de.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Eugene German (Yukatel Merkezefendi): 33 sayı, 7-10 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 35 verimlilik
  • Derek Needham (Frutti Extra Bursaspor): 35 sayı, 6-7 2sayı, 6-10 3sayı, 33 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 16 sayı, 6-10 2sayı, 13 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Maurice Ndour (Galatasaray NEF): 16 sayı, 7-10 2sayı, 11 ribaund, 4 blok, 25 verimlilik
  • Sinan Güler (Darüşşafaka): 19 sayı, 5-6 3sayı, 7 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 16 sayı, 6-10 2sayı, 13 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Sinan Güler (Darüşşafaka): 19 sayı, 5-6 3sayı, 7 asist, 25 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 17 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 18 sayı, 4-5 3sayı, 3 asist, 19 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 16 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …