Güncel Haberler

Calathes, Tüm Zamanların Asist Lideri Oldu!

FC Barcelona‘nın tecrübeli yıldızı Nick Calathes, adını Turkish Airlines Euroleague tarihine yazdırdı.

Barça’nın Yunan oyun kurucusu 28. hafta mücadelesinde Monaco karşısında sergilediği performansla Euroleague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu ünvanını eline geçirdi.

Calathes, milli uzunumuz Sertaç’a yaptığı asist ile Euroleague kariyerindeki 1608. asistine imza atmış oldu ve daha önce takım arkadaşı olan Spannoulis’i geride bırakarak zirveye yerleşti.

Yunan yıldız, karşılaşmayı 10 sayı, 6 asist ve 6 ribaund ile tamamladı.

Calathes, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada “Böylesi koçlara ve takım arkadaşlarına sahip olduğum için çok şanslıyım. Bu başarı, onların da hakkı. Sahada işimi kolaylaştırdılar. Tabii ki büyük bir onu ve çok mutluyum” şeklinde konuştu.

EuroLeague kariyerinde 269 maça çıkan Calathes, Spanoulis’ten 89 maç daha az oynamasına rağmen zirveye yerleşmeyi başardı:

  1. Nick Calathes: 1612 asist (269 maç)
  2. Vassilis Spanoulis: 1607 asist (358 maç)
  3. Sergio Rodriguez: 1526 asist (324 maç)
  4. Thomas Heurtel: 1319 asist (247 maç)
  5. Dimitris Diamantidis: 1255 asist (278 maç)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …