Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Fenerbahçe’nin Geri Dönüşüne İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 28. hafta programında izlediğimiz Türk derbisinde Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘nun geri dönüşüne izin vermedi ve 84-79’luk skorla kazanan taraf oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes 26. maçında 14. galibiyetini alarak 7. sıraraya yükseldi. Fenerbahçe ise 25. maçının ardından 12 galibiyette kaldı ve 11. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 24 sayı, 3-10 3sayı, 2 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Rodrigue Beaubois 20 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund ve Shane Larkin 10 sayı, 5 ribaund, 9 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Dyshawn Pierre 19 sayı, 7 ribaund, Achille Polonara 15 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, Nando De Colo 13 sayı, 5 ribaund, Şehmus Haze 13 sayı, 5 asist ve Marko Guduric 11 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maçın ilk bölümünde takımlar birbilerini tartarak oynadılar, sahada ve skorda denge vardı. Ancak yıldızların ritmlerini bulmalarıyla beraber Efes kısaları farklarını ortaya koymaya başladılar ve takımlarını bir adım öne taşıdılar. Kısaların organizasyonlarında Bryant ve Moerman’dan gelen forvet üçlüklerine çare bulamayan Fenerbahçe, De Colo’nun skorer oyunuyla karşılık vermeye çalışsa da pota altında Dunston’ı da devreye sokan Efes ilk 10 dakikayı 23-14 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte de Efes fırtınası esmeye devam etti. Dunston boyalı alanda Fenerbahçe uzunlarına zor anlar yaşatmaya devam ederken, Bryant’ın skora katkı vermesi sonrasında da Micic’in tamamen kontrolü ele almasıyla Efes farkı çift hanelere çekti. Ayrıca Efes savunmada da ciddi efor sarfedip vidaları sıkarak Fenerbahçe’nin geri dönüşüne engel oldu, farkı 15 sayılarda tuttular. De Colo ve Guduric’in bireysel çabaları da yeterli olmadı ve Efes soyunma odasına 41-25 gibi ciddi bir farkla önde girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Efes oldu. Larkin ve Micic’in dominant performansı sürdü ve ilk çeyrekte olduğu gibi hücumda istediğini yapan, üretken bir Efes vardı sahada. Fenerbahçe savunması onları yavaşlatamadı bile. Sarı lacivertlilerde hem savunmada hem de hücumda takımını ayakta tutmaya çalışan isim ise Pierre oldu. Kanadalı forvet, oyunun iki alanında da yüksek enerjisi ve üretkenliği ile takımına “halen bir umut var” mesajını veren isimdi. Çeyreğin sonuna doğru kenardan gelen Şehmus’un özellikle savunmadaki enerjisi Pierre’in yaktığı ateşi ufak çaplı bir yangına çevirmeye başladı, farkı kapattılar hatta tek hanelere indirmeye de çok yaklaştılar. Rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen Efes 3. çeyreği 59-48 ile önde kapattı. Son çeyreğe Efes bu kez Beaubois’nın üçlükleriyle başladı. Ama Fenerbahçe Şehmus, Guduric ve Polonara’nın etkili performansıyla tekrar bir geri dönüş başlattı, farkı bu kez tek hanelere indirmeyi başardı. Ardından Pierre’i de devreye soktular ve yakaladıkları müthiş serinin ardından farkı 1 sayıya kadar indirdiler. Bu geri dönüşe engel olan isim ise bitime 2 dakikadan az süre kala Beaubois oldu, gönderdiği üçlükle farkı 4 sayıya çıkardı. Ardından bitime 31 saniye kala Larkin’in gönderdiği üçlük ise maça noktayı koydu.

Koç Ataman’ın da maç öncesi belirttiği üzere Efes çok zorlandı, özellikle 2. yarıda. Fenerbahçe Pierre ve Şehmus’un enerjisi sayesinde müthiş bir geri dönüş yaptı. Ama Efes, Larkin ile Micic’i yanında Beaubois’yı da devreye sokunca işin rengi değişti. Maç sonunu daha iyi oynayan, Beaubois’yı son bölüme diri bir şekilde sokmayı başaran Efes, son dönemde takım olarak yay gerisinden yüksek yüzdeyle oynamasının avantajlarını bu maçta da kullandı, kritik yerlerde gönderdikleri üçlüklerle hem farkı korudular, gerektiğinde farkı açtılar ve Fenerbahçe’nin direncini de her seferinde kırdılar. Bu galibiyetle Efes play-off yarışında ve sıralamada önemli bir adım atarken Fenerbahçe ise ciddi bir yara almış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …