Güncel Haberler

İDDİA: İspanyol Devleri Clyburn’ün Peşinde! (Analiz)

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ekibi CSKA Moskova‘da yaprak dökümü yaşanmıştı.

Bu süreçte ülkeyi terkeden yıldızlardan biri de Will Clyburn olmuştu. Marca’da yer alan habere göre Amerikalı forvet ile hem FC Barcelona hem de Real Madrid devreye girmiş durumdalar. Elbette bu sezon için transfer dönemi kapandı Euroleague’de ama bu yaz kontratı sona ereceği için onunla şimdiden el sıkışmak istiyorlar doğal olarak.

Ayrıca haberin detaylarınca Real’in 7 sezondur takımda yer alan ve kontratı bu yaz sona erecek olan Jeffrey Taylor ile vedalaşacağı da belirtilmiş.

31 yaşında olan Clyburn bu sezon Euroleague sahnesinde 20 maçta ortalama 28.7 dakika sahada kalırken 14.9 sayı, %33.3 3sayı, 5.2 ribaund, 1.7 asist, 15.1 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Kendisini komple bir skorer olarak Euroleague sahnesinde defalarca kanıtlamış olan Clyburn, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da zaman zaman sakatlıklarla boğuştu ama sahada olduğu anlarda koç Itoudis’in hücumda en güvendiği silahlardan biriydi kuşkusuz. Atletizmi, güçlü fiziği, artık yüzdesini iyice arttırdığı, istikrarı bulduğu dış şutları ve öldürücü birebirleri ile ligin keyif veren yıldızlarından biriydi. Özellikle forvet pozisyonunda çok yönlü oyuncuları Avrupa piyasasında bulmanın çok zorlaştığı bu dönemde onun gibi iki forvet pozisyonunda da eşleşme problemleri yaratabilen, savunmada 5 numara hariç her pozisyonu tutabilen bir ismin değerini tartışmaya gerek yok.

Elbette Real ile Barça, Rus takımlarının da en azından kısa-orta vadede devre dışı kalmalarıyla beraber bütçe anlamında eli en kuvvetli ekipler konumuna geldiler. Ancak gelecek sezonunun yapılanmasına tıpkı onlar gibi temsilcilerimizin de şimdiden başlaması gerekiyor. Fenerbahçe’nin elinde Pierre gibi 3-4 oynayabilen çok yönlü bir silah halihazırda var. Ama Efes adına Simon ve Anderson’ın ilerleyen yaşlarıyla artık katkılarının sınırlı kaldığını düşündüğümüzde bu pozisyonda bir değişime gitmelerinin şart olacağını söylemek yanlış olmaz. Bu noktada da Clyburn ikna edilebilirse çok ama çok önemli bir hamleye imza atılmış olunur elbette. Şampiyonluk hedefi olan her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …