Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 28.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 28. hafta programı 3 Mart Perşembe günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri ve güncellemeleri sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar.

** Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ettiği için Euroleague yönetimi Unics Kazan, CSKA Moskova ve Zenit’in maçlarını ikinci bir karara kadar askıya aldı.

** Bu nedenle de bu hafta sınırsız takas yapma şansımız var ve ben tüm takımı değiştireceğim. Unutmadan yeni kurallar gereği Rus ekipleriyle normalde maçı olan isimler halihazırdaki ortalama puanlarını hanelerine yazdıracaklar, yani garanti puan alacağımız isimler var ve ben de onları takıma yerleştirdim daha çok.

Gelin birlikte yeni takımımızı oluşturacak isimlere bakalım:

  • Walter Tavares (Real Madrid): Normal şartlarda bu hafta CSKA ile oynayacaklardı ama maç askıya alındı ve ligin en yüksek verimlilik puanına sahip olan oyuncusu maç oynananmadan direkt olarak bu puanı almamızı sağlayacak ki onu kaptan olarak seçerek 42.8 puanı direkt olarak hanemize yazmış oluyoruz.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Bu sezon Yunan ekibinin yakaladığı başarılı trendin kuşkusuz önde gelen isimlerinden biri Bulgar forvet. Son haftalarda da çok formda, üst üste 24, 20, 19.8, 17.6 ve 22 puan kazandırdı onu takımında tutanlara. Bu hafta ben de ona Bayern deplasmanında güveniyorum, sezon ortalaması olan 17.89 puanın altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum.
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): Diğer forvete ise tecrübeli bir ismi ekliyorum. Sırp yıldız koç Trinchieri’nin sisteminde hem savunma hem de hücumda çok önemli bir yere sahip. Son maçlarda da çok formda, son 5 maçta 23.1, 16, 16.5, 16.2, 16.2 puan getirdi. Bu maçta da ortalaması olan 16.2 puanın altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum.
  • Chris Jones (LDLC Asvel Villeurbanne): Normal şartlarda bu hafta Unics Kazan ile oynayacaklardı ama maç askıya alındı ve ligin en formda, en verimli guardlarından biri olan Jones maç oynananmadan direkt olarak sezon ortalaması olan 15.98 puanı almamızı sağlayacak.
  • Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): Normal şartlarda bu hafta Zenit ile oynayacaklardı ama maç askıya alındı ve ligin en formda, en verimli guardlarından biri olan Scottie maç oynananmadan direkt olarak sezon ortalaması olan 16.54 puanı almamızı sağlayacak.
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 6. adam olarak kadroya katacağım genç forvet de son dönemde sergilediği performansla dikkatleri üstüne çekti. Çok yönlü oyunu ile öne çıktı ve son 5 maçta 23, 16.5, 18.7, 10 ve 28.6 puanlık katkı verdi, bu hafta da bizlere çift haneli puan katkısı vermesini bekliyorum.

Yaptığımız değişikliklerden sonra takımımızın son hali bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …