Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 27. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 27. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes ile güldüğümüz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin gölgesinde geçen bu zorlu haftanın panoramasını gelin birlikte hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

** FC Bayern Munich – CSKA Moskova, Bitci Baskonia – Unics Kazan ve Zenit – FC Barcelona maçları Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Puan tablosunun son sırasında yer alan Zalgiris Kaunas, sadece 4 galibiyeti bulunan Zalgiris Kaunas, bu hafta konuk ettiği şampiyonluk adaylarından Real Madrid’i 68-47 gibi özel bir skorla yenmeyi başardı. Özellikle Lauvergne’in iyileşmesi ve Giffey ile Ulanovas gibi isimlerin nihayet beklenen ritme kavuşmalarıyla geçtiğimiz sezonlardaki agresif ve savaşçı kimliğine yeniden kavuşan Zalgiris, taraftarının yarattığı müthiş atmosferin bu kez hakkını verdi, sezonun 5. galibiyetini almayı başardı. Bunu yaparken de kusursuz bir savunma performansı ortaya koydular ve Real’i sadece 47 sayıda tuttular ki bu onların Euroleague tarihindeki en düşük skoruydu! Haftanın takımı ödülü de alkışlarla Litvanya ekibine gidiyor elbette.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçen sezonun MVP’si, Anadolu Efes’in Sırp yıldızı Vasilije Micic, bu sezonun en kritik döneminde tekrar sahneye çıktı. Kendisi adına vasat seviyede giden sezonun bu bölümünde tam anlamıyla vites arttıran Micic, bu hafta da konuk ettikleri Maccabi karşısında müthiş bir performans sergiledi, kendisi hatırladığı gibi rakiplere ve taraftarlara da MVP ünvanının halen sahibi olduğunu hatırladı. Larkin ve Beaubois ile hem dakikaları hem de sorumluluğu çok iyi paylaşan Sırp oyun kurucu, 20 sayı, 4-5 3sayı, 10 asist istatistikleriyle double-double’a imza atarken 30 verimlilik puanına imza attı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 20 sayı, 4-5 3sayı, 10 asist, 30 verimlilik
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 24 sayı, 3-5 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Nemanja Nedovic (Panathinaikos): 25 sayı, 4-7 3sayı, 5 asist, 25 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 16 sayı, 5-6 2sayı, 5 ribaund, 20 verimlilik
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris): 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …