Güncel Haberler

RESMİ: Petkim, Kadrosunu Tanıdık Bir Skorerle Güçlendirdi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşmemek için mücadele eden ekiplerden Petkim Spor kadrosunu tanıdık bir skorer ile güçlendirdi.

Son olarak geçen sezon Çin’in Shanghai takımında forma giyen, daha önce kariyerinin başında ülkemizde Tofaş, İstanbul BBSK ve Gaziantep formalarını giyen Marcus Denmon ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli skorer, geçen sezon CBA’de 17.7 sayı, %37.6 3sayı, 3.4 ribaund, 3.7 asist, 14.6 verimlilik istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

2017-18 sezonunda Panathinaikos forması ile Euroleague sahnesinde 27 maçta 5.8 sayı, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmiş beklentileri karşılayamamıştı. Dolayısıyla Çin Ligi gibi savunmaların çok yumuşak olduğu ve kalitenin düşük olduğu bir ligde oynadıktan sonra Euroleague için hazır olacağını, daha iyi oynayacağını söylemek güçtü ki zaten sonrasında da çeşitli Avrupa takımlarıyla görüşmesine rağmen kariyerine Çin’de devam etmişti, bu sezona da takımsız başladı.

Denmon işin savunma tarafında pek aranan bir isim değil. Ama işin hücum tarafında dribbling üstünden üretimi, etkili dış şutları ve delici oyunuyla takımına her maç çift haneli skor katkısı verebilecek kaliteye ve tecrübeye sahip bir isim.

Sonuçta Petkim onu 6. yabancı olarak kadrosuna katıyor ve ligin kalanında her maçta oynaması zaten beklenmiyor. Ayrıca kendisinin de ilk demecinde açıkladığı üzere bu sezon hiç bir takımda şuana kadar forma giymediği için henüz maç ritminde değil, buna kavuşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rotasyondaki Browne, Perkins ve Armand ile beraber formayı paylaşacaklar. Her maçta bu isimlerden en az ikisinin kadroda olacağını söylemek yanlış olmaz. Perkins’in ilk maçta sergilediği kötü dış şut performansını düşününce onun getireceği üçlük tehditinin Petkim hücumlarına derinlik katacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sezonun bu döneminde transferin ne kadar zor olduğunun altını çizdiğimizde ligimizi tanıyor olması, tecrübesi ve takımın ihtiyacı olan hücum performansı ile doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …