Güncel Haberler

Euroleague, 2021-22 Sezonu Yükselen Yıldız Ödülü Adaylarını Açıkladı

Turkish Airlines Euroleague, sezon ortası değerlendirmelerine göre Yükselen Yıldız ödülü için öne çıkan adayları açıkladı.

Euroleague’in açıkladığı 5+1 kişilik listede temsilcimiz Anadolu Efes‘in formasını giyen Filip Petrusev de yer aldı.

21 yaşındaki Sırp uzun, bu sezon Efes ile çıktığı ilk 8 maçtan 4 tanesine ilk beşta başlamıştı. Ama Dunston’ın sakatlığı atlatıp tekrar rotasyona girmesiyle süreleri ciddi şekilde azaldı. Şuana kadarki ortalamalarına göre maç başına 10 dakikadan az süre alıyor ve takıma 5.6 sayı, 1.9 ribaund ortalamalarıyla katkı verebiliyor. Yapılan yorumlarda Petrusev’in Avrupa’nın en yetenekli uzunlarından biri olduğu ve halen Efes’in tehlikeli silahları arasında yer aldığının da altı çizildi.

Listede Petrusev’in dışında Zalgiris Kaunas’tan Marek Blazevic, Barcelona’dan Rokas Jokubaitis, LDLC ASVEL’den Matthew Strazel ve yine ASVEL’den Victor Wembenyama ile altıncı isim olarak Barcelona’dan James Nnaji de yer aldı.

Diğer ödüllerden farklı olarak bu ödülün formatında önemli bir kriter var, o da 1 Temmuz 1999 ve daha sonrasında doğan oyuncuların bu ödüle aday olabilmesi. Örneğin diğer temsilcimiz Fenerbahçe’de başarılı performansı ile dikkat çeken Şehmus ve benzeri isimler bu yaş kriterini sağlayamadıkları için aday olamıyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …