Güncel Haberler

Euroleague Takımlarının Bütçeleri

Turkish Airlines Euroleague‘de her sezon en merakla beklenen konulardan biri de takımların bütçeleri.

Maalesef yıllardır NBA’deki şeffaflığa yaklalşamadı bile Avrupa basketbolu ve bırakın oyuncular ile koçların maaşlarını, takımların toplam bütçelerini öğrenmek bile gerçekten çok zor ki resmi bir veriye ulaşamıyorsunuz bu araştırmanın sonunda.

BasketNews’un yaptığı araştırma sonucu ulaştığı data ise yine de bir çok konuda bizlere ışık tutuyor.

Bu araştırmaya göre Real Madrid 44 milyon Euro ve FC Barcelona 43.5 milyon Euro ile ilk 2 sırayı paylaşırken, CSKA 3., Milano 4. ve temsilcilerimiz Anadolu Efes 5., Fenerbahçe Beko ise 6. sırada yer aldılar.

Araştırmadan en dikkat çekici konulardan biri ise gerek vergi prosedürleri gerekse kulüplerin diğer harcamaları nedeniyle Batı Avrupa ülkelerinde oyuncuların ve koçların net maaşlarının brüt bütçeye oranının düşük olduğunu gördük; İspanya’da 43-44% gibi oranlar görürken, Almanya ile Fransa’da ise 25-40% arasında olduğunu biliyoruz. İki temsilcimizde ise bu oranın vergi avantajlarından dolayı 60%’lara çıktığını gördük.

** Yapılan araştırmada Baskonia’nın herhangi bir bilgi paylaşımı yapmadığı belirtilmiş ama COVID dönemi öncesi toplam brüt bütçelerinin 16 milyon Euro olduğu bilgisine sahibiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …