Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (21. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 21. hafta programını geride bıraktık.

Özellikle alt sıraları yakından ilgilendiren kritik maçlar izlediğimiz bu zorlu haftanın panoramasını hazırlarken gelin birlikte ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ülkemizi EuroCup’da da başarılı şekilde temsil eden Frutti Extra Bursaspor, ligde ise play-off yarışından kopmamak için elinden geleni yapıyor. Özellikle evlerinde ateşli taraftarlarının oluşturduğu müthiş atmosferin avantajını çok iyi kullanıyorlar ve Freeman gibi önemli bir silahı kaybetmelerine artı Tolga’nın sezonu kapatmış olmasına rağmen sınırlı kadroyla ses getiren işlere imza atmaya devam ediyorlar. Koç Alimpijevic’in öğrencileri bu hafta da konuk ettikleri ligimizin ve BCL’nin güçlü ilk 4 adaylarından biri olan Galatasaray’ı adeta sahadan sildiler, baştan sona üstün oynadıkarlı karşılaşmayı Onuralp ve Andrews liderliğinde 99-78’lik skorla kazanarak bizden de alkışlarla haftanın takımı ödülünü aldılar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bursaspor sezona istediği gibi başlayamamış olsa da maçlar ilerledikçe koç Alimpijevic’in sistemi ve takımda oluşturulan kolej havasının etkilerini yaşamaya başladılar, iyi sonuçlar gelmeye de başladı. Öyle ki Egemen ve Freeman’ı Euroleague’e ihrac ettikten sonra bile düşmediler. Freeman’ın gitmesiyle beraber kendisine gelen sorumluluğu çok iyi değerlendiren Onuralp Bitim de müthiş yeteneğini olgunluğu ile birleştirerek nihayet potansiyelini sahaya yansıtmaya başladı. Bu hafta da güçlü rakipleri Galatasaray’ı farklı geçerken onun skorer performansı ön plandaydı. Genç kanat oyuncusu 37 dakika sahada kalırken 8-8 2sayı, 1-5 3sayı, 9-10 s.atış isabetleriyle tam 28 sayı üretirken, istatistiklerine 8 ribaund, 2 asist ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 28 sayı, 8-8 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik
  • Andrew Andrews (Frutti Extra Bursaspor): 24 sayı, 4-10 3sayı, 5 ribaund, 8 asist, 30 verimlilik
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 22 sayı, 6-11 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Anthony Clemmons (Türk Telekom): 22 sayı, 4-4 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Jeremy Hollowell (Yukatel Merkezefendi): 21 sayı, 8-10 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 28 sayı, 8-8 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik
  • Berkay Candan (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 20 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Beşiktaş Icrypex): 16 sayı, 2 ribaund, 11 asist, 19 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 15 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik
  • Samet Geyik (Türk Telekom): 15 sayı, 6-7 2sayı, 3 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …