Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 26. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes’in kaybettiği ve Fenerbahçe’nin de maçının COVID protokolleri nedeniyle ertelendiği bu haftanı panoramasını gelin birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Saras yönetimindeki FC Barcelona‘nın elinde yıldızlarla dolu özel bir kadro yok bana göre. Ama ellerindeki malzemeyi en verimli, en iyi şekilde kullanıyorlar. Bu hafta da Euroleague sahnesindeki ikinci El Clasico’da ezeli rakipleri Real’i bu kez WiZink’de kendi taraftarları önünde hem de kimsenin beklemediği bir farkla, 68-86’lık skorla devirmeyi başardılar. Higgins gibi önemli bir silahlarından yoksunken ve Mirotic kendi adına kötü bir gün geçiriyorken bile 86 sayıya ulaşmaları artı her zamanki gibi savunmada ortaya koydukları müthiş enerji ve direnç ile Real’e sahayı dar ettiler adeta. Bize de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü vermek düştü.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Barça, haftanın maçı statüsündeki El Clasico’da konuk olduğu ezeli rakibini tam 18 sayı farkla geçerken sezonun en özel gecelerinden birini yaşadı. Bu gecenin başmimarı da Higgins’in yokluğunda, Mirotic’in gününde olmadığı bir maçta sahneye çıkarak sahada kaldığı kısa sürede eski takımına karşı alev alan Nicolas Laprovittola oldu. Arjantinli guard, sadece 20 dakika sahada kalmasına rağmen 2-3 2sayı, 5-5 3sayı, 1-1 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaund ve 2 asist de ekleyerek 27 verimlilik puanına ulaştı ve bu özel performansıyla birlikte alkışlar eşliğinde bizden haftanın MVP’si ödülünü de almayı başardı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 20 sayı, 5-5 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
  • Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 23 sayı, 5-8 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Maodo Lo (Alba Berlin): 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Georgios Papapgiannis (Panathinaikos): 15 sayı, 6-8 2sayı, 10 ribaund, 24 verimlilik
  • Kostas Sloukas (Olympiakos): 23 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …