Güncel Haberler

Analiz: Efes, Uzatma Sonunda Sloukas’ın Son Saniye Üçlüğüyle Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk olduğu Olympiakos‘a uzatma sonunda Sloukas’ın son saniye üçlüğüne engel olamayarak 87-85’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Yunan ekibi 23. maçında 14. kez kazandı ve averajla 4. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 24. maçının ardından 12 galibiyette kaldı ve averajla 9. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSİTKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Olympiakos’da Kostas Sloukas 23 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Tyler Dorsey 19 sayı, 2-5 3sayı ve Sasha Vezenkov 16 sayı, 2-9 3sayı, 8 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 12 sayı, 1-7 3sayı, 3 ribaund, 13 asist ile öne çıkarken, Adrien Moerman 11 sayı, 3-4 3sayı, 8 ribaund, Tibor Pleiss 14 sayı, 7-8 2sayı, 3 ribaund, Rodrigue Beaubois 13 sayı, 3 asist ve Shane Larkin 11 sayı, 2-5 3sayı, 5 ribaund, 3 asist ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz deplasmanda olmasına rağmen maça iyi bir giriş yaptı. Ribaundlar konusunda sorunlar yaşasak da açık alanda savunmada odaklı sayılar bulabilmemiz skoru dengede tutmamızı sağladı. Ancak bulduğumuz boş üçlüklerde çember dövmeye başlayınca Olympiakos savunmada iyice gömüldü ve bu sayede bizi yavaşlatarak 19-12 öne fırladı. Hücum ribaundları sayesinde özellikle Fall faktörü ile ikinci şans sayıları yaratan ve savunmamızın dengesini iyice bozan ev sahibi ilk çeyreği de 26-17 önde geçti. İkinci çeyrekle beraber aradığımız üçlükler kenardan gelen Moerman ve Bryant’dan geldi. Sonrasında hücum ritmimizi takım olarak bulduk. İç-dış dengesini kuran temsilcimiz farkı 1 sayıya kadar da çekti. Sonrasında Pleiss’ı ikili oyunlarda verimli kullanmaya başlamamız, bir türlü devreye giremeyen Larkin’in de ilk sayılarını çizgiye giderek bulması maça ortak olmamızı sağladı. Olympiakos soyunma odasına 42-41 önde giden taraf oldu.

İkinci yarıya da Pleiss’ı boyalı alanda iyi besleyerek başladık. Alman uzundan gelen basketlere Olympiakos üst üste üçlüklerle cevap verince ev sahibi farkı açmaya başladı. İlk yarının suskun isimlerinden Beaubois’nın bulduğu ilk basket ve Moerman’dan bir kez daha gelen kritik üçlükle maça yeniden dengeyi getirdik. 3. çeyreğin son bölümünde Olympiakos, Sloukas ile üretime devam ederken biz de Micic-Pleiss bağlantısını iyi kullanarak ve Beaubois’yı dışarıdan devreye sokarak maça ortak olmaya devam ettik, son 10 dakikaya 61-61 eşlitlikle girildi. 4. çeyreğe daha enerjik başlayan Efes karşısında ev sahibi McKissic’in ribaundlardaki etkinliği ve Sloukas’ın skorer oyunuyla geri adım atmadı. Maç dengede giderken Olympiakos aldığı hücum ribaundlarını üst üste değerlendiremedi ve Beaubois’nın açık alanda bulduğu basket sayesinde Efes 3 sayı farkla üstünlüğü buldu 2 dakika kala. Ancak bu bölümde Dunston da Simon gibi erken 5 faulle maçı tamamlamak zorunda kaldı. İki tecrübeli ismin yokluğunda bocalayan Efes 5-0’lık bir seri yedi ve ev sahibi son dakikaya 75-73 önde girmeyi başardı. Micic’den 14 saniye kala gelen turnike ile maça dengeyi getirdik. Ardından Dorsey üçlükten faydalanamayınca da uzatmaya gittik.

Maçın neredeyse tamamında sessizliğini koruyan, doğru dürüst çembere dahi bakmayan Larkin, uzatma bölümüne çok iyi başladı ve ilk üçlüğünü gönderek takımını ateşleyen isim oldu. Ancak sonrasında kritik bir top kaybı yaptı ve yeniden ritmini bulup, taraftarı arkasına alan Olympiakos farkı 3 sayıya çıkardı. Ama hatasını affettiren Larkin, takımını son bölüme 81-82 önde sokmayı başardı. Bitime 1.5 dakika kala iki takım da karşılıklı basit hatalar yaptılar, Larkin bir üçlük fırsatı daha buldu ve topu şanssız bir şekilde çemberin içinden çıktı. Çizgiden 1-2 ile dönen McKissic skoru 82-82’de eşitlemiş oldu. Larkin bir kez daha sahneye çıkarak gönderdiği üçlükle Efes’i 85-82 ile öne geçirdi. Ardından Dorsey’nin orta mesafeden bulduğu atışla Olympiakos skoru 85-84 yaptı. Efes hücumunda, maçı uzatmaya götüren turnikenin sahibi Micic bu kez kötü bir seçim yaptı ve dev uzun Fall’un üstüne giderek turnike atmaya çalıştı. Savunma ribaundunu alan ve yarı sahayı çabuk geçen Olympiakos’da McKissic penetre edip köşedeki Sloukas’ı yay gerisinde topla buluşturdu ve Yunan yıldız son saniyede bulduğu üçlükle takımını 87-85 galibiyete taşıyan isim oldu.

Efes adına ne zaman işler yoluna girmeye başlıyor desek bir aksilik çıkıyor. Özellikle son dönemin formda ismi Larkin bu akşam neden bu kadar isteksiz ve durgun olduğunu, uzatma bölümünde nasıl ve neden kendisine geldiğini anlamak güç… Dizindeki sakatlık diyeceğim ama sezon içerisinde bir çok kez kendisini çok iyi hissettiğini açıklamıştı. Mental sorunlar var diyeceğiz ama bu seviyedeki oyuncuların böyle maçlar için yaşadığını biliyoruz… Yani anlamak güç. Diğer taraftan geçen sezon MVP seçilmiş, yıldız bir oyuncunun, Micic’in son hücumda yaşadığı akıl tutulması, Fall’un üstünden turnike atmaya çalışması da çok büyük bir hataydı. Elbette tüm maçı bu iki yıldızın omuzlarına yıkmak haksızlık olur ama Beaubois ve Moerman’ın kenardan getirdiği enerjiye yazık oldu demek lazım. Bu arada bir kötü parantez de Bryant’a açmak lazım. Amerikalı oyuncu ilk geldiği günlerde sergilediği olumlu basketboldan çok ama çok uzaklarda. Anderson’ın kadroda olmadığı ve Simon’un eski formundan uzak olduğu bu günlerde ona çok ama çok fazla ihtiyacı var Efes’in… Özetle temsilcimiz adına yine kötü bir geceydi. Umarız sezonun bu kritik döneminde artık böyle basit hatalar yapmazlar ve umarız Larkin ile Micic “mental” olarak kendilerine gelirler artık!

https://youtu.be/cGWi2hlBa8U

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …