Güncel Haberler

İDDİA: CSKA Moskova, Pangos Transferini Bitirdi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve VTB Ligi‘nin en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan CSKA Moskova, oyun kurucu rotasyonunu yıldız bir isimle güçlendiriyor.

Yunanistan kaynaklı Gazetta.gr’nin haberine göre son olarak Cleveland Cavaliers forması ile izlediğimiz Kevin Pangos ile anlaştılar. Kontratın 2024 yazına kadar geçerli olacağı ve Kanadalı guardın toplam 6 milyon dolar kazanacağı da haberin detaylarında belirtilmiş.

Hatırlayacağınız üzere 28 yaşındaki yıldız oyun kurucu ile Rus ekibi geçen yaz da ciddi şekilde ilgilenmiş ancak NBA’i tercih etmesi ile bu transfer gerçekleşmemişti.

1.85 metre boyunda olan Pangos, Zenit forması ile 2020-21 sezonunun en iyi beşine seçildiği son Euroleague macerasında 39 maçın tamamında ilk 5 başlarken ortalama 28:57 dakika süre almış, 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da transfer döneminde saf bir oyun kurucu almayan CSKA, 1 numarada Hackett’ın omuzlarına ciddi bir yük binmesine neden olmuştu ki tecrübeli oyuncu aslında sağlıklı kalabildiği maçlarda bu yükü de başarıyla taşıdı. Ama şampiyonluk hedefi için kadrolarını güçlendirmek istemeleri ve guard rotasyonuna takviye istemeleri çok normal. Pangos’un çok önemli organizasyonel becerileri olduğunu, takımı tam anlamıyla yöneten bir maestro olduğunu zaten Zenit’deki performansından biliyoruz. Ayrıca son sezonunda pasör özelliklerinin yanı sıra skorer yönünü de net olarak ortaya koymuştu. Özellikle Barça karşısında play-off serisinde sergilediği performansla artık bir sonraki seviye için hazır olduğunu, şampiyonluk kovalayan bir takımın oyun kurucusu olabileceğini gösterdi. CSKA’nın elindeki Voigtmann, Milutinov, Shengelia gibi kaliteli uzunların onun yönetiminde çok daha verimli oynayacağını, Grigonis ve Shved gibi bitiricilerin de onun servisleri ile daha skor üreteceğini söyleyebiliriz rahatlıkla.

Shved ve Lundberg’den 1 numarada tam olarak istediğini alamayan, bitirici olarak takıma Freeman gibi formda bir skoreri de dahil eden CSKA’nın organizasyon tarafını güçlendirmek için yapacağı bu hamle onlara tam olarak sınıf atlattıracak cinsten. Her ne kadar NBA’de çoğu zaman havlu sallamış olsa da Euroleague’e ve buradaki tempoya hızlıca uyum sağlayacağını, CSKA gibi kaliteli bir kadroyu en iyi şekilde organize edip, yöneteceğini düşünüyorum. Kesinlikle Final Four yarışının seyrini değiştiren bir hamle olacaktır.

https://youtu.be/Yro6ofFGGoo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …