Güncel Haberler

Darüşşafaka, Zorlu Manresa Deplasmanında

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 J grubu 3. maçında temsilcimiz Darüşşafaka, İspanya’da Manresa ile karşılaşacak.

9 Şubat Salı günü saat 23:00’da başlayacak olan karşılaşma Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Koç Martinez yönetimindeki İspanyol ekibi normal sezon gruplarında yakaladığı yüksek form grafiğini Top 16’ya taşıyamadı ve ilk maçında konuk olduğu diğer temsilcimiz Tofaş’a 74-68 ile yenilmişti. Sonrasında ise rakiplerinde ortaya çıkan COVID vakaları nedeniyle bu gruptaki diğer 2 maçına çıkamamıştı. Son olarak Endesa’da konuk oldukları Bilbao’ya 89-82 ile kaybetmişlerdi. O maçta Sima 16 sayı, 3 ribaund, Moneke 13 sayı, 10 ribaund, 3 asist, Perez 13 sayı, 5 ribaund ve Bako 12 sayı, 5 ribaund ile ayakta kalan isimler olmuşlardı. Bu maç öncesinde önemli bir eksikleri yok.

Daçka ise grupta 2 maç yapabildi şuana kadar. Bu maçlardan ilkinde diğer temsilcimiz Tofaş’a deplasmanda kaybederken ikinci maçlarında ise konuk ettikleri Treviso’yu 88-76 ile farklı geçmişlerdi. 5 Şubat’daki son BSL maçlarında ise konuk oldukları zayıf rakipleri Büyükçekmece’yi 67-92 gibi farklı bir skorla yenmeyi başarmışlardı. O maçta Olaseni 22 sayı, 6 ribaund, Pineiro 13 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve Caupain 12 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile galibiyeti getiren isimlerdi. Maalesef temsilcimizde Doğuş, Görkem ve Can Maxim forma giyemeyecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …