Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (20. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 20. hafta programı tamamlandı.

COVID nedeniyler herhangi bir ertelemenin olmadığı ve hem alt sıraları hem de üst sıraları yakından ilgilendiren çekişmeli maçlara sahne olan bu keyifli haftanın panoramasını gelin birlikte hazırlayalım. Bunu yaparken de her zaman olduğu gibi ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bahçeşehir Koleji sezon başında kağıt üstünde kurduğu kaliteli kadrodan koç Ernak yönetiminde oluşturulan takım kimyası sayesinde en yüksek verimi elde etmeye devam ediyor. Bu hafta da play-off ve hatta ilk 4 yarışında önemli rakiplerinden biri olan Tofaş karşısında çok önemli bir deplasman galibiyeti aldılar. Hücumda yükü çok iyi dağıtan ve her silahından fayda çıkaran Bahçeşehir formda rakibini Bursa’da 78-96’lık farklı bir skorla yendi ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün de sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Beşiktaş Icrypex geçen sezon başlattığı ve yerli oyuncuların temelinde yer aldığı projeyi bu sezon da sürdürmeye devam ediyor. Elbette bu sezon yabancı oyuncular daha ön plandalar ama özellikle bir isim var ki onun gelişimini ben de tüm basketbol severler gibi yakından takip ediyor. 25 yaşındaki solak forvet Egehan Arna‘dan bahsediyorum elbette. Her geçen gün dakikaları ve aldığı sorumluluk artıyor, o da bunun altından çok olgun bir şekilde kalkmayı biliyor ve özel bir oyuncuya dönüşüyor. Bu hafta da Yalovaspor karşısında kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. 33 dakika sahada kalırken 3-4 2sayı, 2-5 3sayı, 9-10 s.atış isabetleriyle 21 sayı üretip istatistikleri 13 ribaund, 10 aist, 2 top çalma ekledi ve kendisinin ilk, BSL tarihinin 11. triple-double’ına imza atarak 38 verimlilik puanına ulaştı ki bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 21 sayı, 9-10 s.atış, 13 ribaund, 10 asist, 38 verimlilik
  • Johnathan Hamilton (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 17 sayı, 6-9 2sayı, 17 ribaund, 30 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 28 sayı, 5-10 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 22 sayı, 10-14 2sayı, 6 ribaund, 25 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 14 sayı, 11 ribaund, 5 t.çalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 21 sayı, 9-10 s.atış, 13 ribaund, 10 asist, 38 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 19 sayı, 4-7 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 9 sayı, 5 ribaund, 11 asist, 3 t.çalma, 18 verimlilik
  • Hakan Yapar (Yukatel Merkezefendi Belediyesi): 13 sayı, 3-4 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik
  • Can Korkmaz (Pınar Karşıyaka): 16 sayı, 8-8 s.atış, 4 ribaund, 4 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …