Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan, Eski Oyuncusu Holland ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden VTB Ligi ekiplerinden Unics Kazan kadrosunu eski oyuncularından biri ile güçlendirdi.

Son olarak Porto Riko’da forma giyen daha önce 2020-21 sezonunda da takımın formasını giymiş olan John Holland ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını açıkladılar.

1.96 metre boyunda olan 33 yaşındaki Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu geçen sezon EuroCup sahnesinde Rus ekibi ile 21 maça çıkarken ortalama 22.4 dakika süre almış, 10.3 sayı, %43.4 3sayı, 2.3 ribaund, 1.7 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hücumda çok yönlü bir oyuncu olan ve yüksek yüzdeli dış şutları ile ön plana çıkan Holland, işin savunma tarafında ise pek istekli bir isim değil. Ancak zekası, tecrübesi, pozisyon bilgisi ve fiziksel avantajları ile takımına dezavantaj yaratmayan bir isim elbette. Gerek bir önceki sezon Jerusalem forması ile Şampiyonlar Ligi’nde gerekse geçen sezon EuroCup sahnesinde Kazan forması ile hücumda 3 ya da 4. opsiyon, zaman zaman da x-faktör olarak önemli skor katkıları vermiş artı ribaundlarda da uzunlara destek olmuştu.

Kazan’ın mevcut kanat rotasyonunda Canaan skorer özellikleriyle, Brantley savunmasıyla öne çıkan bir isim. Mayo’dan da istedikleri katkıyı bir türlü alamadılar. Dolayısıyla Hezonja çok yanlız kaldı. Holland tecrübesi ve hücumdaki çok yönlü katkısı ile rotasyona derinlik katıp koç Perasovic’in işini kolaylaştırabilecek türden bir isim. Hem içeriden hem dışarıdan üretebilmesi, daha da önemlisi topla kendi skorunu yaratabilmesi doğru kullanıldığında Kazan hücumlarına seviye atlatır. Evet savunmada zaman zaman aksayabiliyor ama emin olun Mayo’dan çok daha iyi bir savunmacı. Ayrıca takımı tanıyan bir isim olmasıyla beraber bir sezon ortası transferine göre çok hızlı ve verimli şekilde adapte olacağını tahmin ediyorum.

https://youtu.be/iMHwXenU_BM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …