Güncel Haberler

Galatasaray’dan TBF’ye Tepki: “COVID’li Oyuncular Sahada Olacak.”

ING Basketbol Süper Ligi 20. hafta programında 6 Şubat Pazar günü oynanacak Anadolu EfesGalatasaray NEF maçı öncesi COVID prosedürleri nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor.

Sarı kırmızılılar bir açıklama yaparak takımdaki COVID pozitif isimler nedeniyle TBF’ye erteleme isteğinde bulunduğunu ancak rededildiğini bu nedenle de COVID pozitif olan isimerden bazılarını oynatmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta birkaç farklı sporcumuzun semptom göstermesi sonucu yapılan testlerde 9 sporcumuzda 9 covid pozitif tespit edilmiş ve hafta içinde oynanması gereken FIBA Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarımız ertelenmiştir. Son olarak dün ve bugün ayrı ayrı yapılan kontrol testlerinde 6 sporcumuzun covid pozitif durumunun devam ettiği belirlenmiş, TBF ve rakibimiz Anadolu Efes Spor Kulübü durumdan haberdar edilmiştir. Karşılaşmanın oynanmasının yarın sahada olacak herkesin sağlığı açısından risk teşkil ettiği ve ertelenmesi gerekliliği konusunda başvurulmuştur.

TBF tarafından az önce yapılan bilgilendirme ile tarafımızdan yapılan tüm başvurulara karşılık mevcut COVID prosedürleri gereği karşılaşmanın oynanacağının tebliğini almış bulunmaktayız.

Şu an itibariyle 6 sağlıklı oyuncuya sahip olduğumuzdan COVID pozitif durumları devam eden sporcularımızın da yarın sahada yer almaları gerekecektir.

Konuyu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Galatasaray Spor Kulübü,

EDİTÖR NOTU: Kulüpten yapılan açıklamada da belirtildiği üzere geçen Pazar 9 oyuncunun testi pozitifti ve bu isimlerden 6 tanesi de halen pozitif zaten. Kurallar diyorki: “ilk pozitif testten bir hafta sonra maça çıkabilir.” Yani sarı kırmızılı ekipte testleri halen pozitif olan 6 kişi de sahada olacak. Eğer bu 6 oyuncunun testi geçen hafta değil de bugün yapılacak test sonucu ilk kez pozitif çıksaydı maç iptal edilecekti. Maalesef TBF’den bir “GARİP” uygulama daha diyoruz! Bu noktada Galatasaray ile Anadolu Efes yöneticilerinin ortak bir mutabakat ile maçın ertelenmesi konusunda TBF’ye gitmelerini aksi durumda da ortak kararla sahaya çıkmayacaklarını umuyorum. TBF’nin maçı ısrarla oynatmak istemesi, Galatasaray’ın ise kurallar izin verse de tepki amaçlı pozitif isimleri sahaya sürmesi de ayrı sıkıntılı konular elbette…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …