Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 25. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının son ayağı olan 25. hafta maçları da tamamlandı.

Her iki temsilcimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun da kazanarak bizleri mutlu ettiği bu keyifli haftanın panoramasını birlikte hazırlarken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun teklifini kabul ederek sezon başında koç Kokoskov tarafından kurulan takımın başına geçen ve ateşten gömlek giyen koç Djordjevic, kendi hırsını, savunma direncini ve kazanma isteğini takıma net olarak aşılamış durumda. İki yıldız De Colo ve Vesely’nin olmadığı dönemde beklenenden kat ve kat yukarıda bir performans sergileyen sarı lacivertlilerin son kurbanı, son haftaların formda takımı Milano oldu. Sarı lacivertliler rakibini kendi sahasında, kendi taraftarı önünde, kendi silahıyla vurdu ve müthiş bir savunma eşliğinde 60-71’lik dominant bir skorla kazanarak alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

CSKA Moskova, temsilcimiz Efes karşısında kendi sahasında uzatma sonunda yenildikten sonra bu kez kolay bir rakip olan Alba ile karşılaştı. Ama 3 önemli uzun Shengelia, Bolomboy ve Voigtmann’dan yoksunlardı. Buna rağmen 27 yaşındaki Sırp dev Nikola Milutinov ne kadar formda olduğunu tekrar hatırlattı ve her iki pota altını da domine etti. Kendi standartlarının üstünde 30 dakika sahada kalmasına rağmen enerjisi hep yüksekti ve 21 sayı, 7-10 2sayı, 7-8 s.atış, 11 ribaund, 2 t.çalma, 1 blok istatistikleriyle takımını galibiyete taşırken tam 36 verimlilik puanına ulaştı, bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı zaten.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 21 sayı, 7-10 2sayı, 11 ribaund, 36 verimlilik
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 19 sayı, 4-7 3sayı, 8 asist, 4 t.çalma, 23 verimlilik
  • John Brown (Unics Kazan): 15 sayı, 11 ribaund, 5 t.çalma, 23 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): 19 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 3 t.çalma, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …