Güncel Haberler

Analiz: Efes, Eksik Asvel Karşısında Sürprize İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği eksik LDLC Asvel Villeurbanne karşısında sürprize izin vermedi ve Larkin liderliğinde 78-72’lik skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 23. maçında 12. kez kazandı ve 8. sırada yer aldı. Asvel ise 24. maçının ardından 9 galibiyette kaldı ve 13. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Shane Larkin 19 sayı, 4-7 3sayı, 8 asist ile yine öne çıkarken, Krunoslav Simon 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Tibor Pleiss 12 sayı, 6 ribaund ve Rodrigue Beaubois 10 sayı, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Lighty, Morgan, Okobo, Wembanyama, Diot gibi isimlerden yoksun olan Asvel cephesinde ise Marcos Knight 21 sayı, 12 ribaund ile double-double yaparken, Chris Jones 13 sayı, 2 ribaund, 6 asist ve Matt Strazel 13 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz CSKA maçının aksine düşük şut isabetiyle başladı maça. Asvel de hücumda üretmekte zorlanınca maçın ilk bölümü kısır geçti, 5 dakikada sadece 12 sayı üretebildiler toplamda. Kalan bölümde de karşılıklı olarak hücum verimlilikleri çok düşüktü. Evde oynamamızın avantajını kullanarak tempoyu istediğimiz gibi forse edip açık sahada savunma kaynaklı kolay sayılar bulamadık ve ilk çeyreği de 15-16 geride kapattık. İlk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de Knight, Asvel’in skor yükünü çekmeye devam etti. Bizim ilk çeyrekte yapamadığımızı onlar yapmaya başladı ve yarı sahayı hızlı katedip geçiş hücumlarıyla savunmamız yerleşmeden üretmeye başladılar, 2-9’lik seriyle bir anda kontrolü ele alıp 7 sayı farkla öne geçtiler. Koç Ataman’ın molası sonrası biraz toparlandık ama kontrolü ele alamadık ve soyunma odasına 32-36 geride gitmek zorunda kaldık.

İkinci yarının başında ise son haftaların suskun ismi Simon devreye girdi ve onunla beraber Larkin’in liderliğinde kendisine gelen lacivert beyazlılar farkı arttırmaya başladı. Dar rotasyonla oynayan ve Knight dışında alternatif bir skor opsiyonu çıkaramayan Asvel arttırdığımız tempoya karşılık vermekte zorlanınca farkı 33. dakikada ilk kez çift hanelere çıkardık. Fransız ekibi yine Knight ve Strazel liderliğinde geri dönmek için son bir hamle yaptu ve farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardılar. Ama son bölümü akıllıca oynayan, savunmayı sertleştirdiği gibi hücumda Larkin liderliğinde istediği zaman skor üreten temsilcimiz bu maçı kazanarak CSKA galibiyetini de daha anlamlı bir hale getirmiş oldu.

Moskova’da CSKA gibi zorlu bir rakip karşısında oynanan çekişmeli ve yıpratıcı bir maçın ardından yüksek moralle taraftarların önünde çıkılan bu maçın kazanaılması çok değerliydi. Evet belki o maçtaki kadar akıcı ve üst düzey bir oyun sergilemedi Efes ama büyük takımların yaptığı gibi bu tarz maçları yettiği kadar oynayıp kazanmaya başlamak da kritik zorlu sezonun geri kalanında. Larkin’i tamamen sağlığına kavuşmuş görmek ve böyle iyi oynamasını seyretmek ayrı bir keyif. CSKA maçında daha etkili olan Beaubois ile Micic aktif dinlenme yapıp bir adım geri atarken bu kez de Simon kendisine geldi ve sorumluluk aldı. İşte zaten Efes’i Efes yapan, şampiyonluğu getiren de buydu. Dolayısıyla doğru yolda oldukları ve takım kimyasının da tekrar düzeldiği bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …