Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – LDLC Asvel Villeurbanne

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de LDLC Asvel Villeurbanne‘ı konuk edecek.

Ben de her zamanki gibi sizlerle Anadolu Efes‘in maç önü analizimi paylaşırken, kritik eşleşmeye ve galibiyetin anahtarlarına değineceğim. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

  • Anadolu Efes şuana kadar oynadığı 22 maçın ardından hanesine 11 galibiyet yazdırabildi ve 11. sırada yer alıyor.
  • Son olarak 2 gün önce konuk oldukları CSKA Moskova’yı uzatma sonunda 97-99 ile yenmişti temsilcimiz.
  • Lacivert beyazlılarda Doğuş ve Anderson dışında eksik bulunmuyor.
  • Asvel ise 23 maçın ardından 9 galibiyet elde edebildi ve 13. sırada yer alıyor, son 3 maçlarını da kaybetmiş bir şekilde moralsiz geliyorlar buraya.
  • Fransız ekibi 2 gün önce yine İstanbul’da diğer temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılaşmış ve sahadan 85-76’lık skorla mağlup ayrılmıştı.
  • Asvel cephesinde ise Howard, Lighty, Morgan, Diot, Wembanyama’dan oluşan sakatlar listesine Okobo da eklendi.

Kritik Eşleşme:

Son maçta, 24. hafta mücadelesinde temsilcimizi CSKA deplasmanındaki müthiş performansıyla galibiyete taşıyan Shane Larkin‘i, Asvel’in formda guardı Chris Jones karşısında zorlu bir sınav bekliyor.

Larkin, Efes’i CSKA karşısındaki maçta uzatma sonunda 97-99’luk büyük bir galibiyete taşımıştı. Maçı 26 sayı, 5-7 3sayı, 5 ribaund, 9 asşst, 36 verimlilik puanı ile tamamlamıştı. Larkin, 3. haftada Fransa’da oynana maçta da Asvel karşısında iyi bir performans sergilemiş, 15 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 20 verimlilik puanı katkısına rağmen takımını galibiyete taşıyamamıştı. Yıldız guard sezona yavaş başlamış olsa da istatistiklerini kademe kademe, istikrarlı bir şekilde arttırdı. Sezon ortalaması 14.8 sayı, 5.2 asist olmasna karşın son 6 maçta ortalamaları 17.5 sayı, 6.2 asiste çıkmış durumda.

Asvel cephesinde Okobo’nun 6 hafta sahalardan uzak kalacağı haberi adeta yıkıma sebep oldu. Artık Chris Jones’un omuzlarındaki yük çok daha ağır. 3. haftadaki Efes maçında da takıma iyi liderlik etmiş, 16 sayı, 6 ribaund, 16 verimlilik puanı istatistiklerine imza atmıştı. Ayrıca bu sezon Okobo’dan yoksun oynadıkları tek maçta da sorumluluğu alarak 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik puanı istatistikleriyle takımını kendi taraftarı önünde, Kızıl Yıldız karşısında galibiyete taşımıştı. Jones bu sezon 13.3 sayı, 3.0 ribaund, 3.4 asist istatistikleriyle mücadele ediyor ve o da Larkin karşısında çıkacağı büyük sınav için eminiz heyecanlıdır. Yani güzel bir eşleşme bizi bekliyor.

LDLC ASVEL Villeurbanne vs. Anadolu Efes Istanbul - Game

Anadolu Efes Üçlük Ritmini Yeniden Buldu!

Temsilcimiz CSKA’yı Moskova deplasmanında uzatma sonunda devirirken müthiş bir şut performansına da imza atmıştı. Son şampiyon 19 üçlük isabetiyle kulüp rekorunu kırmıştı o maçta. Larkin ve Beaubois bu isabetlerin 12 tanesine imza atmıştı ve Efes bu maçta da alev almış şutörlerini en verimli şekilde kullanmak isteyecektir. Savunmada ise Okobo’nun yokluğunda tek öncelikleri Jones’u durdurmak olacak elbette. Burada Micic ve Beaubois’nın onun üstünde kuracağı baskı, onun penetre koridorlarını olabildiğince kapatmaları çok kritik olacak.

Asvel, Arka Alanda Rotasyona Gitmek Zorunda

Fransız ekibinde koç Parker’ı bu maç öncesi en çok düşündüren şey kuşkusuz arka alan yani guard rotasyonu olacak. Sakatlıkları bulunan Lighty ve Diot’a Okobo da eklenince bir değişme gitmeleri şart oldu. İki tecrübeli isim Kahudi ile Lacombe’un süreleri ve sorumlulukları artacağı gibi Micic ve Larkin karşısında da önemli sınav verecekler. Pota altında ise Dunston ve Moerman’ın fiziksel oyununa karşı Antetokounmpo ve Gist’e güveniyorlar. Asvel son 3 maçında rakiplere ortalama 80.3 sayı şansı verdi ve özellikle rakipler onlara karşı 2 sayılık atışlarda yüksek yüzdeyle (55.2%) oynadılar. Dolayısıyla bu maçta özellikle Efes gibi boyalı alanı efektif kullanan (53.9% 2sayı) bir takıma karşı savunmada ekstra dikkatli olmak zorundalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …