Güncel Haberler

Analiz: Eksik Fenerbahçe, Asvel Karşısında Hata Yapmadı

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i 85-76’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 19. maçında 9. kez kazanırken 11. sırada yer aldı. Asvel ise 22. maçının ardından 9 galibiyette kaldı ve 13. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

De Colo, Vesely, Shayok ve Barthel’den yoksun olan sarı lacivertlilerde Dyshawn Pierre 16 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Devin Booker 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Marko Guduric 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Lighty, Howard, Morgan ve Wembanyama’dan yoksun olan Asvel cephesinde ise Elie Okobo 23 sayı, 3 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Charles Kahudi 14 sayı, 6 ribaund ve Chris Jones 12 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Asvel gibi atletik bir takıma karşı sahada büyük kalmak isteyen koç Djordjevic sahaya uzun bir beş sürdü. Hücumda her opsiyonu iyi değerlendirip hem içerden hem de dışarından etkili olduk ama savunmada Jones, Kahudi, Okobo’dan oluşan kısa rotasyonunu durdurmakta zorlanınca maçtaki dengeyi bozamadık. Son bölümde Şehmus’un müthiş enerjisi sayesinde bir seri yakaladık ve ilk 10 dakikayı 29-23 önde geçmeyi başardık. İkinci çeyrekle beraber iki takım da savunmada vidaları sıkarken, üretimde zorlandılar. Temsilcimiz sertleşen Asvel savunması karşısında yarı sahada organize olmakta problem yaşadı. Asvel’de ise tek opsiyonun Okobo olarak kalması, Jones ve diğer isimlerden yeteri kadar katkı gelmemesi onların da dengeyi bozmasına engel oldu. İlk devrenin sonunda soyunma odasına 47-41 önde girdik.

İkinci yarıya iyi başlayan maalesef Asvel oldu. Savunmada atletizm avantajını iyi kullanan ve tam sahada koşmaya başlayarak savunma kaynaklı kolay sayılar bulan Fransız ekibi 10-2’lik seriyle öne geçmeyi başardı. Temsilcimiz adına isyan yangınını çıkartan isim ise Guduric oldu. Üst üste çaldığı toplar ve bulduğu kritik üçlükle hem takım arkadaşlarını hem de salonu uyandıran Sırp yıldız sayesinde dengeyi tekrar kurduk maçta. Sonrasında iki takım da savunmayı fazla sertleştirince hakemler müdahele etti faul düdükleriyle maçın temposu düştü, son 10 dakikaya 64-63 önde girdik. Final çeyreğinde savunmadaki enerjimiz çok iyiydi. Guduric’in yine kenardan gelerek üst üste bulduğu sayılar sayesinde 14-3’lük bir seri yakaladık. Asvel adına mola da işe yaramadı. Takıma adapte olmaya başlayan ve atletizmi ile pota altında fark yaratan Floyd’u da iyi kullandık bu bölümde. Son bölümde talihsiz şekilde Floyd’un ayağına basan ve bileği burkulan Guduric maça özverili biçimde sekerek devam etti, hücumdaki etkinliğini de sürdürdü. Ama bir kez daha artık takım kimliğimiz haline gelen savunmamız bize maçı getirdi. Zaten pas trafiğini kurup organize olmakta zorlanan Asvel’e karşı hata yapmadık ve maç sonunu iyi oynayarak 85-76’lık skorla kazandık.

Hem De Colo hem de Vesely’nin olmadığı bu zorlu dönemi en iyi şekilde geçirmeye devam eden Fenerbahçe’de Guduric ve Henry’nin sorumluluk almaları, Şehmus’un bulduğu fırsatları enerjisi ile çok iyi değerlendirmesi, Ahmet’in kendisini bulması ve Floyd’un takıma adapte olması çok önemli etkenler oldular. Fenerbahçe adına son haftalarda belki de tek olumsuz nokta Vesely’nin olmadığı dönemde daha fazla sorumluk alması ve katkı vermesi beklenen Polonara’nın ortalarda olmamasıydı. O da üstündeki ölü toprağını atarsa Fenerbahçe’nin önümüzdeki maçlarda eli çok daha kuvvetli olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …