Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 23. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 23. hafta programı geride kaldı.

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin maçının ertelendiği ve diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in de kaybettiği bizim için keyifiz geçen haftanın panoramasını gelin birlikte oluşturalım ve her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Euroleague’in bu sezon en düşük bütçeli takımlarından biri olan ve bir çok rakibine göre oldukla sınırlı bir rotasyonla mücadele eden Kızıl Yıldız, buna rağmen play-off yarışından kopmayarak önemli bir işe imza atmış durumda. Koç Radonjic’in öğrencileri bu hafta ise sert ve disiplinli savunmaları eşliğinde konuk oldukları güçlü rakipleri Olympiakos’u 72-76’lık skorla yenmeyi başarmışlar ve onlara bu sezon 9 maçın ardından Barış ve Dostluk Salonu’ndaki ilk mağlubiyetlerini tattırmışlardı. Biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçerek onurlandırıyor.

Crvena Zvezda mts Belgrade celebrates - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 17 sayı, 6-7 2sayı, 7 ribaund, 2 blok, 28 verimlilik
  • Alex Poythress (Zenit): 21 sayı, 9-12 2sayı, 9 ribaund, 27 verimlilik
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 18 sayı, 3-5 3sayı, 10 ribaund, 27 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): 21 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 26 verimlilik
  • Alexey Shved (CSKA Moskova): 27 sayı, 6-10 3sayı, 2 ribaund, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon başında üst üste yaşadığı uzun sakatlıkların ardından takımını yanlız bırakan ve sonrasında da adaptasyon süreci uzayan Nikola Milutinov, son haftalarda ritmini buldu ve CSKA Moskova‘nın en önemli silahlarından biri oldu. Bu hafta da konuk oldukları formda Kazan karşısında her iki pota altında da dominant bir performans göstererek takımının galibiyete taşıyan isimdi. 27 yaşındaki Sırp yıldız 32 dakika sahada kalırken 6-7 2sayı, 5-8 s.atış isabetleriyle 17 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaund, 2 asist, 2 blok ekledi ve 28 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Nikola Milutinov - CSKA Moscow - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …