Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’den Yabancı Forvet Takviyesi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşme potasında yer alan ekiplerden Büyükçekmece sakatlıkların ardından yabancı forvet takviyesi yaptı.

Menajerinin resmi twitter hesabından açıkladığı üzere son olarak İsrail’in Maccabi Rishon takımında forma giyen Kris Clyburn ile sezona sonuna kadar geçerli bir kontrat imzaladılar. İstanbul ekibinde White sezon başından beri çok formsuz ve Gerun’dan sonra son Telekom maçında Miller’ın da sakatlanmasıyla rotasyonları ciddi anlamda daralmıştı.

CSKA’da forma giyen Will Clyburn’ün kardeşi olan Kris, 1.98 metre boyunda ve 25 yaşında. İsrail Winner Ligi’nde bu sezon 12 maça çıkarken 12.3 sayı, %28.6 3sayı, 5.7 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Clyburn hatırlayanlar için Tayshaun Prince’in Avrupa versiyonu gibi adeta. Uzun kolları ve solak olmasının yanı sıra tarzı da çok benziyor. Çabuk değil, üst düzey bir atlet de değil ama soğuk kanlılığı, zamanlaması ve hem 2 hem de 3 numara oynadığında ribaundlara verdiği katkıyla her koçun takımında isteyebileceği bir görev adamı. Dış şutları henüz istenilen seviyede değil ama gününde olduğu zaman da 3 sayı çizgisi gerisinden tehdit oluşturabiliyor. Oyunun iki tarafında da takımına enerji katan Clyburn’ün bir yıldız olmadığını belirtmek gerekli. Ama komple ve kaliteli bir görev adamı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelişimini sürdürse onu önce EuroCup sonrasında da Euroleague seviyesinde bile görebiliriz.

Her ne kadar Minsk ve Rishon’daki son dönemlerinde dribbling üstünden üretimini arttırsa da halen penetre üstü şut tehditi istikrarsız ve bu sezon yay gerisinden ceza atışlarında da iyi bir yüzde yakalayamadı. Savunmada ise fiziksel anlamda zayıf kalabiliyor özellikle onu alçak posta çeken forvetler karşısında. Oyunun iki alanında da geliştirmesi gereken temel noktalar bunlar.

Büyükçekmece’nin sezon başından bu yana 3 numarada White’dan neredeyse hiç katkı alamadığını düşünürsek onun enerjisinin hem savunmada hem de hücumda takıma sınıf atlatacağını söylemek kesinlikle yanlış olmaz ki ribaundlar konusunda vereceği katkıyla Bruinsma ve Herun’u da rahatlatacaktır. Hücumda 1 ya da 2 numaralı skor opsiyonu olamayabilir ama farklı bir opsiyon olarak koç Çıvgın’ın hücum portföyünü genişleteceği de bir gerçek. Dolayısıyla sezon ortası yapılan bir transfer açısından doğru seçim olduğunu, Büyükçekmece’ye güç katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …