Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 22. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de haftalar sonrasında COVID-19 ertelemelerinin olmadığı bir programı geride bıraktık.

İki temsilcimizin de kazanarak bizleri mutlu ettiği bu keyifli haftanın panoramasını birlikte hazırlarken her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon tam 27 yılın ardından Final Four’a kalma başarısı gösteren ve üçüncülük maçı oynayan koç Messina yönetimindeki Olimpia Milano, o maçtaki rakibi CSKA Moskova ile deplasmanda karşılaştı bu hafta. Rakibinin Hackett ve Clyburn gibi önemli eksikleri olsa da kendilerinin de Datome, Shields, Mitoglou gibi kritik eksiklerinin olduğu bu zorlu maçta müthiş bir takım savunması ortaya koydular. İkinci yarıda, tam 20 dakikada potalarında sadece 22 sayı görerek CSKA gibi bir takımı tam anlamıyla çaresiz bıraktılar. Deplasmanda güçlü rakiplerini devirerek bu sezon da Final Four’un önemli adaylarından biri olduklarını kanıtladılar ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu hafta Maccabi Tel Aviv konuk ettiği sezonun flaş ekiplerinden Olympiakos’u 84-69 gibi farklı bir skorla yendi ve tam 8 maçlık mağlubiyet serisine son vererek şeytanın bacağını kırdı. İşte bu çok değerli reaksiyon galibiyetinin başmimarı Ante Zizic‘di. Özellikle Yunan ekibinin potasında çok efektir bir oyun sergileyen 24 yaşındaki genç Hırvat uzun 26 dakika sahada kaldığı maçta rakip uzunlara her alanda üstünlük kurdu ve 10-12 2sayı, 3-5 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 1 blok ekledi ve 33 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si oldu.

News - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ante Zizic (Maccabi Tel Aviv): 23 sayı, 10-12 2sayı, 6 ribaund, 33 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): 22 sayı, 8-10 2sayı, 3 ribaund, 8 assit, 29 verimlilik
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik
  • Corey Walden (FC Bayern Munich): 17 sayı, 5-7 3sayı, 6 asist, 23 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 21 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 22 verimilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …