Güncel Haberler

Koç Kandemir, Holon Mağlubiyeti Sonrası Konuştu

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 3. ve son maçında temsilcimiz Beşiktaş Icrypex konuk olduğu Hapoel Holon’a 74-68 ile yenilerek Avrupa’ya veda etmişti.

Karşılaşmanın ardından siyah beyazlıların tecrübeli koçu Ahmet Kandemir açıklamalarda bulundu:

Öncelikle Holon takımını Son 16 turuna kaldığı için tebrik ederim. Maça gelirsek, bu seride çok şanssız bir dönemden geçtik. Üç maçlık seride hiçbir şekilde tam takım olarak oynayamadık. Özellikle Isaiah Whitehead’in lig maçının ertelenmediği hafta sakatlanması, bizim oyun düzenimizde çok etkili oldu. Çünkü bizim için pozisyon yaratabilen bir oyuncu. Hem ikinci hem de üçüncü maçlarda onun yokluğunu çok hissettik.

Güzel bir seri oldu. Üç maç da yakın geçti ve son dakikada bitti. Bugünkü maçın ilk yarısında çemberin altında çok kolay atışlar kaçırdık. Oralarda daha dikkatli ve üretken olabilseydik ilk yarıdan oyunun kontrolünü alabilirdik. Sonrasında hep kovalayan takım olduk. Holon’un da hem kendilerine hem takım arkadaşlarına pozisyon yaratabilen iki kısası var. Onların becerisi üzerinden hücum etmeye çalıştılar. Biz de Jefferson’ın bireysel becerisi ile yaratmaya çalıştık. Tabii ki Egehan Arna ve Whitehead gibi önemli oyuncularımız olmayınca dış atış tehdidimiz azaldı.

Holon’un dışında bir şey söylemek istiyorum. FIBA, daha kaliteli organizasyonlar yapmak için uğraşıyor fakat Şampiyonlar Ligi için hakem kalitesini yükseltmek zorundalar. Artık hakemler karar verici olmaktan vazgeçmeliler. Sadece pozisyonları çalmaya özen göstermeliler. Bugün özellikle maçın sonunda çember altından çok faul kazanabilirdik. Hakemlerinde çoğunda öyle takdir göstermediler. Holon takımına bundan sonraki gruplarda başarılar diliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …