Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – Zalgiris Kaunas

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 20 Ocak Perşembe saat 20:45’de Zalgiris Kaunas‘ı konuk edecek.

Ben de her zaman olduğu gibi temsilcimizin maçı öncesinde sizlerle analizimi paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Fenerbahçe Beko, konuğu Zalgiris karşısında kazanarak puan tablosundaki yükselişini sürdürmeye çalışacak. Temsilcimiz (8-10) 2022 yılına geçen hafta Olympiakos karşısında aldığı 94-80’lik ses getiren galibiyetle başlamış, o maçta tam 6 oyuncu çift haneli skor üretirken kaptan 17 sayı ile takımına liderlik etmişti. Bu da sarı lacivertlilerinde son 6 maçtaki 5. galibiyeti olmuştu ki bir diğer açıdan bakarsak De Colo ve Vesely’i kaybettikten sonraki ilk galibiyetleriydi. Zalgiris (3-14) ise son 4 maçını üst üste kaybetti, son olarak geçen hafta Bayern deplasmanında 74-65 ile sahadan mağlup ayrılmışlardı. Litvanya şampiyonu bu sezon deplasmanda çıktığı 9 maçta da galibiyetle tanışamadı. İki takım 11. haftada ilk kez karşılaşmışlar ve ev sahibi Zalgiris, eski Fenerbahçeli Ulanovas’ın 18 sayılık performansı ile rakibini 86-75’lik skorla yenmeyi başarmıştı.

Temsilcimizde Barthel, De Colo, Shayok, Vesely kesin olarak forma giyemeyecek, Henry ile İsmet’in durumları ise maç saatinde belli olacak. Litvanya temsilcisinde ise Jankunas, Lauvergne, Milaknis, Miniotas, Strelnieks ve Webster forma giyemeyecekler.

Kritik Eşleşme:

Fenerbahçe’de Vesely’nin sakatlığı sonrası Devin Booker‘ın omuzlarına büyük bir yük binmiş durumda. Açıkçası son 3 maçta ortaya koyduğu 14.0 sayı, %68.2 2sayı, %44.4 3sayı, 5.7 ribaund, 1.3 top çalma, 17.0 verimlilik puanı istatistikleriyle de bu yükü kaldırabileceğini gösterdi. Karşısında ise Zalgiris cephesinde son 4 maçta tam anlamıyla istim üstünde olan, 10.5 sayı, %76 (19-25) 2sayı, 8.0 ribaund, 1.5 blok, 20.0 verimlilik puanı ortalamaları yakalayan Josh Nebo olacak. İki atletik uzun boyalı alanda tam anlamıyla çarpışacaklar. İki takım da uzunlarına çok güveniyor ve üstünlük kuran taraf takımını galibiyete net olarak bir adım daha yaklaştırmış olacak.

Galibiyetin Anahtarları:

İki takımın şut yüzdeleri arasında tam anlamıyla “dünyalar” kadar fark var. Fenerbahçe %58 ile ligin en iyi 2 sayı yüzdesine sahip takımı iken, Zalgiris ise %48.7 ile 18. yani en kötü takım konumunda. Evet iki takımın da önemli eksikleri olacak, tam güçlerinde olmayacaklar ama bu durumun oyun stillerini değiştirmeyeceğini söyleyebiliriz. Zalgiris’in temsilcimizinden daha iyi bir yüzdeyle atması ya da Fenerbahçe’nin kötü bir yüzdeyle oynaması direkt olarak maçın gidişatına etki edecektir. Hatırlayacağınız üzere Zalgiris 11. haftada konuk ettiği sarı lacivertlileri yendiği maçta 2 sayılık atışlarda %60 (18-30) ile oynamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …