Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi 2021-22 Sezonu İçin Transfer Dönemini Uzattı

Turkish Airlines Euroleague yönetimi 2021-22 sezonunun kalan bölümü için baz kurallarda değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Yeni kurallara göre EuroLeague ekipleri, kadrolarına 23 Şubat tarihine kadar ekleme yapabilecekler. Aynı zamanda COVID-19 aşısını olmayan oyuncuların bazı ülkelere giriş yapamamasına dair kuralda da değişikliğe gidildi.

EuroLeague’den yapılan açıklama ise şu şekilde:

Turkish Airlines EuroLeague kulüpleri, 3 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen toplantıyla birlikte organizasyonun bazı kurallarında değişikliğe dair anlaşmaya varmışlardır. Alınan bu kararlar ise ECA Hissedarları Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu onay kararıyla birlikte EuroLeague, aşağıda okuyabileceğiniz 2021-22 sezonu için geçerli olan yeni düzenlemeleri yayınlamıştır:

  • Turkish Airlines EuroLeague ekipleri, kadrolarına Çarşamba günü de dahil olmak üzere 23 Şubat 2022 tarihine kadar – 27. haftadan önce – ekleme yapabileceklerdir.
  • Özel Regülasyonlar kuralının 2. maddesi, şu şekilde düzenlenmiştir: Yerel ve bölgesel kuralların aşısız oyuncuların seyahat etmesine veya maçlarda oynamasına engel teşkil etmesi hâlinde söz konusu oyuncu, maçın oynanması için bir takımın sahip olması gereken, oynamaya uygun asgari sekiz oyuncudan biri olarak kabul edilecek. Bu düzenleme hem Turkish Airlines EuroLeague, hem de 7DAYS EuroCup takımları için geçerli olacaktır.

Turkish Airlines EuroLeague’e dair yapılan düzenlemelere BURADAN ulaşabilirsiniz.

7DAYS EuroCup’a dair yapılan düzenlemelere ise BURADAN ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …