Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (17. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 17. hafta programı geride kaldı.

Kaliteli ve çekişmeli maçların oynandığı keyifli ve COVID ertelemesinin olmadığı, bu basketbol dolu haftanın panoramasını gelin her zamanki gibi birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

** Afyon, BGL oyuncuları ile yola devam ettiği için ödülleri verirken onların maçlarında ortaya çıkan istatistikleri dikkate almıyoruz.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun bir süredir kazanmayı unutan ve ligin son sırasına demir atmış olan Petkim Spor, gerek kadrosuna yaptığı takviyeler ve gerekse koç Sevim ile yollarını ayırıp koç Gören’i göreve getirmesiyle yani kan değişikliğine gitmesiyle aradığı, beklediği reaksiyonu bu hafta almış oldu. Açıkçası koç Gören’in Telekom’da geçirdiği başarısız dönemin ardından burada bir etki yaratabileceğini, üstelik bu kadar çabuk yaratabileceğini beklemiyordum. Ama Fenerbahçe’yi Vesely ve De Colo’suz artı koç Djordjevic takımın başında değilken yakalamışken çok iyi bir performans sergilediler ve dirençli, agresif, özverili performanslarının sonucunu uzatmada 95-90’lik skorla kazanarak aldılar. Bize de tabiki onları alkışlarla haftanın takımı olarak ödüllendirmek düşüyor.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Uzun bir süredir burada bir Türk oyuncuyu görmüyorduk. Bu hafta önemli eksikleri bulunan Tofaş, şiddetle galibiyete ihtiyacı olan alt sıra ekiplerinden Büyükçekmece’ye konuk oldu ve o maçta takımdaki eksiklerin bir kısmını adeta tek başına dolduran Yiğit Arslan parladı adeta. 25 yaşındaki kanat oyuncusu genelde dış şut tehditi ile bilinir ama bu maçta takımı adına istatistik kağıdının her alanını doldurdu ve özellikle ribaundlarda Zubcic’in olmadığı bir günde önemli katkılar verdi. Takımının çok zorlandığı ama 87-89 ile kazandığı maçta 32 dakika sahada kalan Yiğit 5-7 2sayı, 2-4 3sayı isabetleriyle 18 sayı üretirken, 15 ribaund toplayarak kariyer rekorunu kırdı ve istatistiklerine 3 asist de ekleyerek tam 34 verimlilik puanına ulaştı ki bu da onun kariyer rekoru oldu. Biz de onu alkışlarla ve gururla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Yiğit Arslan (Tofaş): 18 sayı, 5-7 2sayı, 15 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Malcolm Thomas (Petkim Spor): 21 sayı, 8-10 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Elgin Cook (Tofaş): 26 sayı, 14-15 s.atış, 2 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 23 sayı, 7-8 2sayı, 5 ribaund, 26 verimlilik
  • Jamal Jones (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 4-5 2sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Yiğit Arslan (Tofaş): 18 sayı, 5-7 2sayı, 15 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 23 sayı, 7-8 2sayı, 5 ribaund, 26 verimlilik
  • İsmail Cem Ulusoy (Gaziantep): 13 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 24 sayı, 10-13 2sayı, 4 ribaund, 20 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 16 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …