Güncel Haberler

İDDİA: Tofaş, Telekom’un Guardını Transfer Ediyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde başarılı bir şekilde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, guard rotasyonuna ligimizden bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Totalbasket’in haberine göre sakatlıktan döndükten sonra beklentileri karşılayamayan ve Türk Telekom ile yollarını ayırması beklenen Tyler Ennis ile anlaşmak üzereler. NBA patentli guard ile Petkim Spor da ilgileniyordu ama Tofaş yarışta önde, imzalar atılmak üzere.

27 yaşında olan 1.88 metre boyundaki Ennis, 2018-19 sezonunun başında Fenerbahçe forması ile yaşadığı sol kaval kemiğindeki kırık sonrası geçen sezon basketbola geri döndü ve G-League’de Raptors 905 formasıyla sergilediği performansla birlikte yeniden hazır olduğunu gösterdi. Ancak Telekom’da tekrar bir sakatlık geçirdi ve geçen sezon da bu sezon da beklentileri karşılayamadı. Şuana kadar sadece BSL’de 3 maçta forma giyebildi ve ortalama 17.7 dakika süre alırken 8.3 sayı, %11.1 3sayı, 1.7 ribaund, 3.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı verebildi. EuroCup sahnesinde ise 4 maçta ortalama 9.5 dakika sahada kalırken 4.3 sayı, %20.0 3sayı, 1.3 ribaund, 1.0 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

G-League’de sergilediği çok yönlü performans ile eski günlerini aratmayan ve sakatlığını tamamen atlattığını gösteren Ennis, Fenerbahçe’de sakatlık nedeniyle tam olarak başlayamadığı Avrupa kariyerine yine ülkemizde bu kez bir alt seviyeden başlamak için gelmişti ama sakatlıklar yine yakasını bırakmadı, beklentilerin altında 1.5 sezon geçirdi Telekom forması ile. Sağlıklı olduğunda ve ritmini bulduğunda Kanadalı oyun kurucu, yüksek basketbol IQ’suna sahip, iyi saha görüşü olan özetle organizasyon becerileri ön planda olan, takımını oynatmayı seven bir oyun kurucu. İkili oyunlarda hem topa yön veren, besleyici, hem de kritik anlarda bitirici rolünü üstlenebiliyor. Gerek dış şutlarla gerekse penetrelerle skor üretbiliyor, Avrupa seviyesi için yeteri kadar cephanesi, çeşitliliği var. Birebir savunmada zaman zaman zorluklar yaşasa da kolej günleri sayesinde alan savunmasını bilen bir guard olması Avrupa basketbolunda onun için avantaj.

Özetle adaptasyon sürecini çabuk atlatıp sağlıklı kalmayı başarabilirse Tofaş’a liderlik edebilecek, seviye atlatabilecek çok kaliteli bir isim. Euroleague sahnesi için düşünürsek gidecek takımın risk alacağını söylerdim ama Şampiyonlar Ligi için nokta atışı transferlerden biri. Shepherd ve Cruz’dan organizasyon anlamında yeteri kadar katkı alamayan Tofaş’ın onun saha görüşü ve pasör özellikleri eşliğinde bu ikiliyi ve Cook’u bitirici olarak daha verimli olarak kullanacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …