Güncel Haberler

İDDİA: NBA’de Tutunamayan Deck’in Sonraki Durağı Yeniden Real Madrid! (Analiz)

Geçtiğimiz günlerde Oklahoma City Thunder tarafından serbest bırakılan Gabriel Deck‘in yeni adresi belli oldu.

İspanyol kaynak El Chiringuito TV’de yer alan habere göre Arjantinli forvetin sonraki durağı yeniden Real Madrid olacak. Deck’in İspanyol deviyle 2.5 yıllık kontrat imzalaması bekleniyor. Bildiğiniz gibi Barça da onun için pusuda bekliyordu ama Arjantinli yıldız eski takımını tercih etti.

Hatırlayacağınız üzere Deck geçen sezon Nisan ayında Real’den ayrılarak Thunder ile 4 yıllık 14.5 milyon dolar değerinde ama son 3 yılı garanti olmayan bir kontrat imzalamıştı.

Kısa NBA kariyerinde sadece 17 maçta görev alırken 6.0 sayı, 2.7 ribaund, 1.7 asist ortalamaları ile mücadele edebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

üçlü fiziği, atletizmi, yüksek enerjisi ve her geçen gün geliştirdiği şut tehditi ile Euroleague sahnesinde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu zaten göstermişti Real forması ile. Ayrıca koç Saras’ın en sevdiği artılardan biri olan alçak posttan üretim yapabilmesi de çok değerli. Sert oyunu ve fiziksel teması seven Deck, Euroleague sahnesinde hem 3 numaraları hem de 4 numaraları sırtına alarak rahatlıkla birebir oynayabilen bir forvet. Ayrıca elit bir savunmacı olduğunu 2, 3, 4 numaraları rahatlıkla savunabildiğini, koç Saras’ın ona rakip takımın en skorer ismini güvenerek verebileceğini söylemek yanlış olmaz. Savaşçı kimliği ve agresif oyunu sayesinde ribaundlarda da etkili bir forvet, kalçasını nasıl kullanacağını çok iyi biliyor, rakipleri box edip topa direkt atlamaması örnek gösterilecek özellikerden biri ribaund mücadelelerinde.

Elbette geliştirmesi gereken bir çok nokta var. Öncelikle hücumda çok yönlü bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz tabiki ancak atletik özellilklerinin ve patlayıcılığının sınırlı olması, çabukluk konusunda da iyi durumda olmaması onu birebirde yüzü dönük ataklarda zorluyor. Özellikle çabuk ve atlet 3 numaralar onu yüzü dönük rahatlıkla savunabiliyor. Ayrıca top tekniği de üst düzeyde değil, açık alanda olduğu gibi yarı sahada topu güvenle yere vurup adam eksiltebilecek kalitede dribbling yapamıyor. Diğer taraftan hücumda zaman zaman mental düşüşler yaşayabiliyor, oyunun içine giremediği anlar oluyor ve bu da skor katkısını, verimliliğini düşürüyor.

Real bu sezon yeni transfer ettiği Hanga’dan 3 numarada istediği verimi alamadı. Taylor da müzmin sakat konumunda ki özellikle hücumda takımını neredeyse her pozisyonda 4 kişi bırakan bir performans sergiliyor yıllardır. Evet Randolph ve Thompkins’in iyileşmesi, Yabusele’nin etkili performansı 4 numarada elini biraz daha kuvvetlendirecek koç Laso’nun ama özellikle 3 numarada sırtı dönük oyunları, savunma ribaundunu alıp dribbling ile diğer potaya kadar gidebilmesi, savunmada da her iki forvet pozisyonunu savunabilmesi ayrıldığı dönemde olduğu gibi yine takımın jokeri olacak konumda. Real’de bıraktığı yerden devam edeceğini, mevcut kadroyu bir kademe daha yukarı taşıyacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …