Güncel Haberler

Analiz: Hapoel Holon – Beşiktaş Icrypex Eşleşmesi

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in eşleşmesinde temsilcimiz Beşiktaş Icrypex, İsrail ekibi Hapoel Holon ile mücadele edecek.

İsrail ekibinin grubunu 2. sırada bitirdiği için ev sahibi avantajına sahip olacağı ve 2 galibiyet alanın adını Top 16’ya yazdıracağı eşleşmenin detaylarını gelin birlikte analiz edelim.

  • Hapoel Holon: 82.3 sayı (4), 34.8 ribaund (20), 19.7 asist (8)
  • Besiktas: 78.5 sayı (14), 34.7 ribaund (21), 17.8 asist (15)
  • Holon normal sezon gruplarında oynadığı 3 iç saha maçını da kazandı ama daha önce evlerinde 4 maçlık bir seriyi en son Ekim-Kasım 20218 döneminde yakalayabilmişlerdi…
  • Temsilcimiz BCL sahnesindeki son 10 deplasman maçından 8 tanesini kaybetti…
  • Beşiktaş maç başına 23.7 2 sayılık basket buluyor ve bu alanda tüm takımların önünde yer alıyorlar ki boyalı alandan da maç başına 40.3 sayı buluyorlar ve bu alanda da ligin zirvesinde yer alıyorlar.
  • Holon’un tanıdık oyun kurucusu Joe Ragland toplamda 43 asist ile BCL’de zirvede yer alıyor; son 9 BCL maçında üst üste 5 asist barajını geçti ki bu anlamda ondan daha iyi seriye sahip tek isim Omar Cook 10 maç ile.
  • Beşiktaş’ın çaylak uzunu Dedric Lawson tam bir ribaund canavarı ve maç başına çektiği 35 savunma ribaundu ile ligin zirve takipçisi. Sadece Treviso’lu Aarron Jones (36) onu geçebildi. Toplamda da 48 ribaundla ligin en iyi 6. ismi konumunda Lawson.

Bu rakamlarla beraber maç önü analizimizi özetlersek temsilcimizin savunmaya ciddi anlamda konsantre olması gerektiğini, Ragland üzerindeki baskıyı bıkmadan usanmadan diri tutmamız gerektiğini, onun pas trafiğini kurmasına izin vermemiz gerektiğini listenin başına yazabiliriz. Ayrıca Lawson, Egehan, Furkan, Whitehead gibi pozisyonuna göre önemli fiziksel artıları bulunan, orta mesafeden ve çember altından etkili silahlarımız var. Tabi ilk maçta Hollis-Jefferson ile Reaves’ın da eksikliğini fazlasıyla hissedeceğiz. Sezon boyunca olduğu yay gerisinden zorlama atışlar yerine çembere atak ederek bu avantajımızı ortaya çıkarmalıyız ki Holon’un uzun rotasyonunun dar olduğunun altını çizmek lazım. Lawson, Furkan, Ercan ile onlara üstünlük kurabiliriz. Bana göre uzunlarımızın her iki pota atlında sergileyecekleri performans turu geçip geçemeyeceğimizi belirleyecek temel faktör olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …